PODIJELI

U NK Rudešu polako se pripremaju za prvi domaći nastup u najjačoj hrvatskoj nogometnoj ligi, 5. kolovoza protiv Intera iz Zaprešića.

Uprava kluba polako razmatra što je sve potrebno za organizaciju jedne utakmice jer igrat će se na stadionu u Kranjčevićevoj ulici. Jedan od sastanaka održan je ovog tjedna u ugostiteljskom objektu koji se nalazi uz stadion Rudeša, vrlo popularnom za uživatelje u hrani, ali i za provalnike koji su ga u posljednjih desetak dana dva puta posjetili.

I dok su policajci završavali očevid u unutrašnjosti lokala, uprava je na terasi dogovarala kako je najbolje iskoristiti iskustva Lokomotive koja već dulje vrijeme Prvi HNL igra u Kranjčevićevoj.

Istaknuo se protiv Osijeka

Trebalo se i prije o tome raspravljati jer je po prvotnom ždrijebu parova Rijeka trebala gostovati 22. srpnja, ali zbog produžetka radova u Kranjčevićevoj ulici zamijenjena su domaćinstva i Rudeš će, nakon gostovanja kod favoriziranog i ambicioznog Osijeka, gostovati kod prvaka na Rujevici (subota, 22. srpnja, u 21 sat)
Organizirana igra momčadi Španjolca Inakija Alonsa donijela je prvi bod (1:1), a jedan od ponajboljih bio je vratar Krunoslav Hendija. Nije imao tremu unatoč prvoj prvoligaškoj utakmici karijere.

– Bilo je dobro protiv Osijeka. Osobno gledam da se što bolje pripremim za svaku utakmicu. Naravno, vidi se razlika igranja u najjačoj hrvatskoj ligi, uvjeti su bili na višoj razini nego oni u drugoj ligi – rekao nam je 28-godišnji vratar koji je u dosadašnjoj karijeri igrao na raznim razinama natjecanja. Počeo je u mlađim kategorijama zagrebačkog Dinama, selio se nakon toga u Lokomotivu, Maksimir, ZET, HAŠK, Gaj Mače, Čučko, pola sezone proveo je i u austrijskom petoligašu Stubenu iz kojeg je na početku 2016. godine došao u drugoligaški Rudeš. Prošle sezone branio je cijelo proljeće, osim posljednje utakmice sa Šibenikom koja više nije ni o čemu odlučivala.

Pohvalio trenera Alonsa

– Dosta radimo na taktici, u pripremnim utakmicama dobro smo izgledali, a to se prenijelo i na utakmicu s Osijekom.
U subotu vas očekuje gostovanje na Rujevici. Rijeka je u uzvratu kvalifikacija za skupinu Lige prvaka kod velškog TNS-a izgledala goropadno (pobjeda 5:0). Hendija je svjestan da je riječka utakmica pravi ispit.

– Gledao sam utakmicu. Bit će to velika borba. Oni su vrhunska momčad, respektiramo ih, ali se ne bojimo. Nemamo neki imperativ, i to je naša prednost, što god pozitivno napravimo, uspjeh je za nas. Imaju odlične igrače, Gorgon, Vešović i drugi prava su napast za obrane protivničkih momčadi.

Brza prilagodba

Prvi vratar Rudeša nije se trebao privikavati na previše novih igrača ispred sebe, obrambenu liniju činili su igrači koji su i prošle godine, u Drugom HNL-u, stajali ispred njega.

– Naravno da to olakšava stvar, ali i da su novi igrači, brzo bih se priviknuo na njih.

Koliko će vam trebati da se priviknete na travnjak Rujevice, jedini među prvoligaškim koji je kombinacija umjetne i prirodne trave?

– Razlika je, lopta je brža, malo drukčije odskače nego na običnoj travi. Na zagrijavanju treba samo malo više pažnje posvetiti detaljima s loptom – završio je Hendija, a trener Alonso za posljednje treninge uoči utakmice zatražio je i da se travnjak u Rudešu pripremi da što više simulira onaj brzi s Rujevice.

PODIJELI