PODIJELI

OPG Mahović kod Samobora proizvodi domaće prirodne rakije Hedonica i vinjake, a suvlasnica OPG-a Kristina Vugrin 2011. godine bila je Vinska kraljica Zagrebačke županije, jedina koja nema vino, te je danas predsjednica Udruge vinskih kraljica Zagrebačke županije.

Udrugu vinskih kraljica, kaže Kristina, osnovali su još 2012. godine jer je, nakon svojevrsnog zamora i lutanja od same krunidbe vinske kraljice s kojom se krenulo u hotelu Esplanade, nakon svih tih godina i ukupno 16 vinskih kraljica, trebalo učiniti novi iskorak u promicanju županijskih vina.

Podsjetimo, Slovenija ima nacionalnu vinsku kraljicu koja je redovita gošća vinskih izložbi, a Zagrebačka županija kod nas je prva počela s izborom vinske kraljice. No, projektu treba novi vjetar u leđa jer je nakon uspješnih godina ušao u fazu stagnacije, kao i vinske ceste, posebno ona na Plešivici.

Uspjela bez tradicije

Ekonomistica po struci, Kristina Vugrin prije pet godina hrabro je krenula od nule u proizvodnju, bez obiteljske tradicije koja je važna i u svijetu u čaši, bilo vina ili drugih alkoholnih pića, prirodnih voćnih rakija sa šogorom Tomislavom. U početku, bio im je to hobi, no uspjeli su.

Tekst u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koje je na kioscima od petka, 21. srpnja.

PODIJELI