PODIJELI

Savjetovala sam joj da vrati dijete i da se vrati kući. Nije me poslušala. Da je, vjerujem da se sve ovo ne bi dogodilo – rekla je Željka Slijepčević, svjedokinja na suđenju Darku Bodišu.

Taj je 25-godišnjak na stranicama crne kronike završio u listopadu prošle godine nakon što je nožem na smrt izboo Vladu Plešu (67), oca mladića svoje bivše djevojke Maje Sever Cuglin s kojom ima sina, i njegova kuma Ivicu Pilju (42) u zagrebačkoj Dubravi.

Pobjegao je da bi se nekoliko sati poslije predao policiji i od tada se nalazi u istražnom zatvoru.

Željka Slijepčević, prijateljica Maje Sever Cuglin, na Županijskom sudu nije se srela s optuženim jer ga se, kako je rekla, boji, pa je tijekom njezina svjedočenja Darko napustio sudnicu. Istini za volju, Darko joj, istaknula je, nikada nije prijetio niti je s njim imala neugodnih iskustava, ali ga smatra neuračunljivim i ne želi s njime nikakve probleme.

Pobjegla s djetetom

A problema Darko trenutačno ima dosta. Optužen je za ubojstva iz osvete navodno vođen ljubomorom prema mladiću svoje bivše djevojke koju nije mogao zamisliti u naručju drugog muškarca, a navodno nije mogao prihvatiti ni da njegovo dijete odgaja drugi muškarac. No, svjedoci, kao i neki upućeni u priču, tvrde da je ljubomora samo jedan razlog zbog kojeg je Darko “puknuo”. Glavni je to što mu nisu dali da vidi svoje dijete, čak ga je i policija ignorirala.

Naime, Maja Sever Cugin, nekoliko dana prije ubojstva, pokupila je petogodišnje dijete iz vrtića te pobjegla s njim i s novim partnerom Josipom Plešom.

(Autor: Marijana Pleše)

Tekst u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog lista koje je na kioscima od petka, 21. srpnja.

PODIJELI