PODIJELI

U ponedjeljak, 24. srpnja, s pripremama za novu sezonu započinju rukometaši i treneri hrvatskog prvaka PPD Zagreba. Nakon tri dana boravka u Zagrebu prvaci kreću put Rogle gdje će obaviti glavni dio priprema.

Zagrebaši, kao i prošle sezone, igraju Ligu prvaka, SEHA ligu, a u domaću, Premijer ligu, uključuju se na proljeće 2018. godine, kada se Premijer liga dijeli na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak.
Prvu službenu utakmicu PPD Zagreb trebao bi odigrati 28. ili 29. kolovoza u SEHA ligi protiv našićkog Nexea, ali odigrat će je nešto kasnije.

U Zagreb stigla šestorica

– Jak turnir u Strasbourgu na kojem sudjelujemo završava 28. kolovoza, tako da ćemo s Nexeom odigrati nekoliko dana kasnije. U Ligi prvaka natjecanje nam započinje između 13. ili 17. rujna utakmicom kod švedskog Kristianstada, a prvu domaću igramo protiv Pick Szegeda između 20. i 24. rujna – rekao je Gordan Roknić, glasnogovornik kluba čija će prva momčad u nešto izmijenjenom sastavu u sezonu.

Otišlo je nekoliko igrača (Stevanović, Cingesar, Markoski…), ovaj ili sljedeći tjedan trebao bi se realizirati još jedan odlazak, a stigla su šestorica igrača, vratar Urh Kastelic te igrači u polju Tin Lučin, Matej Hrstić, Josip Božić Pavletić, Valentino Ravnić i Damir Bičanić.

Dubrava želi u Ligu prvaka

RK Dubrava, koja je završila kao treća u Hrvatskoj, s pripremama započinje 7. kolovoza. Ovaj tjedan klub s istoka Zagreba doznao je protivnika u prvom pretkolu EHF kupa. Prvi vikend u rujnu će put Litve kod Klaipede Dragonasa, a vikend kasnije u Zagrebu. Litavce će dočekati u izmijenjenom sastavu.

Janko Kević otišao je u Tursku, Bruno Butorac i Ante Babić u Tatran Prešov, Antonio Kovačević u Rumunjsku i Žarko Čurić u Pelister iz Bitole. Stigli su Petar Medić (igrač Zagreba, prošle godine na posudbi u Poreču) i vratar Marin Šutalo iz Ormoža – rekao je sportski direktor kluba Zoran Mlinarić.

Dodao je kako su planovi za novu sezonu slični onima iz prethodne, izboriti Ligu za prvaka. U Dubravi vjeruju kako će proći prvog europskog protivnika, a u drugom kolu ih čeka treća momčad Mađarske, Csurgoi.

Gorica u EHF kupu

Gorica je prošle sezone igrala Ligu za prvaka, izborivši po prvi put nastup u EHF kupu. Prvi protivnik je iz Estonije, Pölva Serviti. Pripreme počinju kada i Dubrava, 7. kolovoza.

– Počeli smo ih proučavati, igraju u baltičkoj ligi, prvaci su Estonije. Imaju Ukrajince i Ruse u ekipi, a ako prođemo, idemo na našićki Nexe. Otišao je Lucian Bura, a na pojačanjima za sada radimo. Najviše dva igrača bi došla. U prvenstvu ćemo pokušati ponoviti prošlogodišnji uspjeh (četvrto mjesto), ali najvažnije je ostati u ligi – rekao je tajnik Hrvoje Pekera.

Zvonimir Bilić, predsjednik RK Sesvete (Foto: Marin Vajdić)

Ostanak u ligi

Ostanak u ligi uspio je Metalcu prošle sezone kada su 21 od ukupnih 25 osvojenih bodova zaslužili nakon ulaska u 2017. godinu. S pripremama za novu sezonu započinju 7. kolovoza. Do tada će se završiti i kadroviranje momčadi.

– Došli su nam vratar David Henigman iz križevačkog KTC-a, Branimir Šola iz Maksimir Pastele i Zvonimir Grbavac iz Bjelovara. Nekoliko igrača otišlo je ili će otići, ali smatram da je najveći dobitak za nas što sada imamo većinu igrača koji su iskusili Premijer ligu – napomenuo je Robert Papić, trener Metalca.

A novi premijerligaš su Sesvete. Promjene su velike, predsjednik kluba Zvonimir Bilić prepustio je trenersku poziciju Dariju Zrniću, otišlo je nekoliko igrača, neki od njih ostaju u klubu, ali kao igrači druge momčadi.

– Počinjemo s pripremama 16. kolovoza. Jedini cilj je ostati u Premijer ligi. Došli su nam Lovro Šprem, Vladimir Gošić i Amar Spahić iz PPD Zagreba, Marko Šehić iz Poreča, Darko Krndelj i Luka Pandža iz Maksimir Pastele i Mislav Perković iz Medveščaka – rekao je predsjednik Bilić, kojem je trenerska uloga prošle sezone bila lakša od predsjedničke u ovoj jer viša liga zahtijeva i veći budžet.

PODIJELI