PODIJELI

U Kurilovcu počinju pripreme za nastup Udarnika u 3. HNL-u zapad u nadolazećoj sezoni.

Uvjerljivi prvak Međužupanijske lige središte Zagreb u prošloj sezoni nada se da će u višem rangu uspjeti ostvariti, u najmanju ruku, ostanak u ligi. Trener Bikova iz Kurilovca, Damir Biškup, očekuje dobre predstave svoje momčadi u jačoj konkurenciji s protivnicima kao što je nekadašnji prvak Hrvatske NK Zagreb, Trnje, Vrapče i Vinogradar:

– S obzirom da smo prošle sezone u MŽNL-u bili prvaci, sigurno da se u ovoj od nas očekuje kvalitetan rezultat, usprkos jačim protivnicima. Ciljevi koje je pred mene i momčad stavila uprava predvođena predsjednikom Gabelicom ostanak je u ligi i plasman u gornji dio tablice. Čvrsto vjerujem da taj rezultat možemo i postići. Sigurno da nas čeka težak posao budući da je 3. HNL iznimno čvrsta i zahtjevna liga. Uostalom, kakvi igrači igraju u njoj, pokazalo je i osvajanje Europskog prvenstva amatera u Turskoj. Moju ekipu i igrače čeka težak posao, no mi od toga ne bježimo. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni afirmirati i dati priliku nekim mlađim igračima. Mi posjedujemo kvalitetu, nemamo preveliki imperativ, tako da mislim da možemo opušteno ući u svaku utakmicu.

Kakvu sezonu očekujete?

– Veselim se dvobojima sa Zagrebom i vjerujem da je momčad Zagreba, uz Vinogradar i Trnje, najveći favorit za osvajanje naslova. Možda Zagreb i nije više na vrhunskoj razini, ali imaju jedan renome i ne smiju se podcijeniti. Vinogradar ove godine ima dosta veliku financijsku pomoć glavnog sponzora i, uz Trnje, koje je već u prošloj sezoni pokazalo ambicije, vjerujem da će se tu odlučivati o prvaku. Kad je riječ o ostatku lige, dobivamo informacije na svakodnevnoj bazi da bi Opatija mogla postati nekakva vrsta filijale Rijeci, u tom slučaju, i na njih treba obratiti pozornost jer će imati svoje ambicije. Vjerujem da će Dugo Selo, Vrapče, Jadran Poreč i Maksimir, koji u novu sezonu ulazi s novim terenom i novim trenerom, taboriti negdje na sredini tablice. Kad je riječ o ispadanju, ne bih tu ništa prognozirao, budući da su svi ostali klubovi tu negdje i vjerujem da će se voditi bespoštedna borba do posljednjeg kola.

Jeste li mnogo mijenjali sastav od prošle sezone?

– Imamo nešto drukčiji sastav u odnosu na prošlu sezonu, nekim igračima smo se zahvalili, ne zbog igračkih kvaliteta, nego jer je većina njih u radnom odnosu i ne mogu podnijeti ritam treninga koji nastup u 3. HNL-u nalaže ako želite ostvariti rezultat. Ekipa je dosta pomlađena u odnosu na prošlu sezonu. U ekipi više nema Mateja Skrbina, Josipa Grdenića, Karla Stojića, Hrvoja Šimića, Damira Milanovića, Tonija Maričevića, Gorana Petkovića i Tihomira Feljana. No došle su i prinove u vidu Jurice Kovačića, Mislava Čunčića, Ivana Čolića, Armina Abazija, Marijana Grdenića i vratara Petra Klenovića, a u Kurilovec su se vratili i Ivan Landeka te Vjeko Lučić. Vjerujem da smo dolaskom Čunčića, koji ima drugoligaškog iskustva, zatim Jurice Kovačića, koji je bio i kapetan Maksimira, te Čolića, koji je također igrao drugu ligu, riješili dosta briga oko sastava. Na nama je da kadar koji imamo maksimalno pripremimo za izazov igranja u 3. HNL-u.

Što ste planirali u pripremnom razdoblju, koliko ćete utakmica odigrati?

– Čeka nas šest tjedana rada prije početka lige. U tom periodu planirali smo odigrati 6-7 utakmica. Igrat ćemo s drugom momčadi Dinama, Sesvetama, a čekaju nas još i Špansko i druga momčad Gorice. Vjerujem da će se u tim pripremnim utakmicama kristalizirati prvih 11 u momčadi i smatram da će Brčić i Džaja i ove sezone nositi igru Udarnika u trećoj ligi.

Je li za vas završen prijelazni rok?

– Još uvijek radimo na tome da do kraja prijelaznog roka dovedemo jednog kvalitetnog napadača koji bi nam vršio pritisak na suparničku obranu jer smatram da smo na toj poziciji još uvijek najtanji. Naša je velika prednost što smo nepoznanica većini ekipa u trećoj ligi i na tu kartu apsolutno moramo igrati. Mi si ne smijemo dopustiti da podcijenimo bilo koju ekipu i moramo maksimalno ući u svaku utakmicu bez obzira protiv koga igramo. Mi imamo svoju igru i nećemo je mijenjati ni u 3. HNL-u. Igrat ćemo na posjed i građenje napada. Uigravamo dva-tri sistema, ali uvjeravam vas da će Udarnik i u ovoj sezoni igrati napadački nogomet.

PODIJELI