PODIJELI

Objavljen je Javni poziv za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnim školama Grada Velike Gorice.

Pomoćnici se traže u okviru projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ koji je prijavljen na natječaj ‘Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama’, faza III., financiranom iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

U narednoj školskoj godini bit će potrebno 52 pomoćnika u nastavi koji će raditi na nepuno radno vrijeme, od 21 do 30 sati tjedno.

Svi kandidat moraju imati najmanje završenu četverogodišnju srednju školu,ne smije biti zapreka za zasnivanje radnog odnosa u školskoj ustanovi iz članka 106. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, a prednost imaju kandidati s iskustvom u radu na poslovima pomoćnika u nastavi u školama koje se dokazuje potvrdom škole o uspješnom obavljanju poslova pomoćnika u nastavi.

Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi pružanje neposredne podrške i pomoći učenicima s teškoćama u razvoju s ciljem poboljšanja njihovih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja.

(vgdanas.hr)

PODIJELI