PODIJELI

‘Kad se male ruke slože sve se može’- tim motom povela se skupina mladića iz Bukevja kojima je podršku odlučila tada i nekolicina starijih mještana predvođena načelnikom Općine Orle, Ervinom Vujicom i njegovim zamjenikom Draženom Podlejanom u nastojanju da urede budući sportski centar u Bukevju.

Tim povodom danas je održana radna akcija betoniranja velike terase koja će im služiti za druženja. Prvo od tih druženja bit će 13. kolovoza kada će ovo posavsko mjesto ugostiti Kup natjecanje Turopoljsko- posavske lige.

Oživljavanje sportskog života

Sav taj mladenački elan i zanos doveo je i do pokretanja Sportske udruge Sloboda Bukevje, kako bi se oživjelo ime nekadašnjeg mjesnog nogometnog kluba koji je pritisnut financijskim problemima otišao u povijest.

-Još uvijek se sve to formira pa nas je u sve ovo uključeno petnaestak. Vjerujem kada udruga bude u potpunosti formirana da će nas biti i više- kratko će Marko Slivak kojeg smo na trenutak uspjeli odvojiti od rada.

Cijela ekipa koja je uključena u Udrugu koja bi uskoro trebala biti i formalno osnovana trenutno je dio malonogometnog tima koji se natječe u Turopoljsko- posavskoj ligi.

-Jednog dana iz ovog malog nogometa planiramo pokrenuti i nogometni klub. Bude li nas više bit će nam i lakše pa ćemo lakše i sve napraviti- zaključio je Slivak koji se potom opet uhvatio tački i vožnje betona.

Foto: vgdanas

Centar bi uskoro trebao zasjati u punom sjaju

Sadašnji kompleks sastoji se od travnatog i betonskog malonogometnog igrališta te triju popratnih građevina. Sve to uskoro bi trebalo poprimiti novo ruho, jer kako smo mogli čuti ovdje bi se uskoro trebao napraviti i odbojkaški teren na pijesku, a i građevine bi trebale dobiti svoju namjenu (kafić, uređene prostorije). Konačan cilj je stvaranje velikog nogometnog igrališta kako bi i nogometni klub ponovno mogao zaživjeti.

-Plan nam je zaokružiti cijelu ovu priču kako bi svatko ovdje pronašao mjesto za sebe. Posla je mnogo, no ja vjerujem u naš uspjeh- rekao nam je načelnik Općine Ervin Vujica koji se i sam ulovio posla.

-Mi stariji moramo ovim mladima biti primjer kako bismo ih naučili radu, a kasnije i svemu ostalom- za kraj kaže Vujica.

(vgdanas.hr)

PODIJELI