PODIJELI

Izbor filmova s ovogodišnjeg, nedavno završenog Pulskog filmskog festivala, prikazat će se u Kinu Metropolis Muzeja suvremene umjetnosti, te na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Za zagrebačke projekcije, koje će se održavati od danas, 25. do 30.srpnja, odabrano je šest filmova, počevši od srpsko-hrvatske komedije’Dnevnik mašinovođe’ Miloša Radovića, koja je u Puli nagrađena za najbolju režiju manjinske koprodukcije.

Riječ je o tragikomičnoj priči o nevinim ubojicama i njihovim životima – strojovođama koji, prema statistici, tijekom karijere nenamjerno usmrte dvadeset do trideset ljudi, od samoubojica do pijanih ili nepažljivih prolaznika.

Slijedi bosansko-hrvatska drama ‘Naša svakodnevna priča’ Ines Tanović o mladom veteranu koji se pokušava nositi s neriješenim problemima u poslijeratnoj Bosni, ali i u vlastitoj obitelji.

Prikazat će se i hrvatski film ‘Goran’ Nevija Marasovića, koji je u Puli nagrađen za najbolju scenografiju i glazbu, fargovski triler koji otkriva što sve krije snježni pokrov zametenog Gorskog kotara.

Tu je i drama ‘Ne gledaj mi u pijat’Hane Jušić, nagrađena na Pulskom filmskom festivalu za najbolju režiju, kostime te glavnu i sporednu žensku ulogu, priča o djevojci koja mimo svoje volje preuzima kormilo svoje pogubljene obitelji.

Na programu je i dokumentarac ‘Gazda’ Darija Juričana, dobitnik pulske nagrade za najbolji hrvatski dugometražni dokumentarni film, najavljen kao edukativno ostvarenje o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj.

Program će zatvoriti ljubavna drama ‘Fuck off I love you’ Anđela Jurkasa, čiji glavni lik nakon prekida ozbiljne veze odluči napisati knjigu o svojim bivšima, ali želi čuti i njihovu stranu ne bi li odgovorio na vječna pitanja o vezama.

(HINA)

PODIJELI