PODIJELI

Udruga Pozitiva Samobor, u kolovozu provodi međunarodni trening pod nazivom “Moving Youth”.

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor, od 11. do 18.08. u Samoboru, organizira trening za osobe koje rade s mladima “Moving Youth”, s primarnim ciljem popularizacije sporta. Projekt će tako okupiti 24 sudionika iz 11 zemalja: Hrvatske, Italije, Danske, Bugarske, Češke, Francuske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Španjolske i Latvije.

Cilj je projekta opremiti sudionike s novim metodama i alatima kako koristiti sport u svakodnevnom radu s mladima za razvijanje njihovih kompetencija.

U okviru treninga, sudionici će imati prilike iskušati razne praktične aktivnosti (atletika, nogomet, planinarenje) kako bi izveli zaključke o utjecaju sporta na razvoj mladih te na temelju istih dizajnirali lokalne aktivnosti koje će implementirati u svojim zajednicama nakon završetka projekta. Još jedan od ciljeva projekta jest i promocija Erasmus+ programa kao mogućnosti za mobilnost i osposobljavanje mladih i osoba koje rade s mladima.

“Moving youth” sasvim je sigurno još jedan međunarodni projekt koji će obogatiti lokalnu zajednicu međunarodnom dimenzijom.

PODIJELI