PODIJELI

Gradska četvrt Sesvete iz svojih sredstava do kraja godine uložit će više od sedam milijuna kuna za dogradnju, proširenje, uređenje, opremanje ili sanaciju društvenih domova ili drugih mjesnih objekata.

U planu za ovu godinu kojeg je potpisao još prošli predsjednik Vijeća Dražen Markota, navedene su sve radnje koje su dogovorene s predstavnicima mjesnih odbora.

Najviše sredstava ide u Kučilovinu, oko 2 milijuna kuna, namijenjenih za izgradnju 1. etape objekta doma. Po 563 tisuće kuna idu za uređenje objekta u Sesvetskom Kraljevcu i Lužanu. Slijede Adamovec, 395 tisuća, Kraljevečki Novaki 375, Staro Brestje 370, Vugrovec Donji i Popovec po 300, a Sesvetska Sela, Vugrovec Gornji, Prepuštovec, Glavnica Gornja i Budenec dobit će od 275 do 200 tisuća kuna. Još će po 150 tisuća kuna dobiti Kašina i Glavničica, a ostali za manja preuređenja i opremanje ispod 100 tisuća kuna: Budenec, Kapšinska Sopnica, Paruževina, Prekvršje, Vurnovec, Žerjavinec, Đurđekovec, Jesenovec, Novi Jelkovec i Vurnovec.

U ove planove i troškovnike ne ulazi izgradnja Vatrogasnog i društvenog doma u Sesvetskoj Selnici za koju je osigurano gotovo tri milijuna kuna kao prenesena akcija iz 2016. godine, a objekat bi upotpunosti trebao biti završen do kraja ove godine. Ukupna sredstva prenesene akcije iz prethodne godine iznose 3 milijuna i 177 tisuća kuna u što je uz Selnicu uključeno niz manjih radova i izrade elaborata u Kučilovini, Popovcu, Starom Brestju, Novom Jelkovcu i Kašini.

Dio radova za koja su osigurana sredstva već je završen, dio u tijeku, a jedan manji dio teć će krenuti s izvođenjem. U svakom slučaju više od 10 milijuna kuna u ovoj će godini gradska četvrt Sesvete uložiti u uređenje, dogradnju, izgradnju i opremanje javnih društvenih prostora.

(sesvete-danas.hr)

PODIJELI