PODIJELI

U ljetnim mjesecima Grad Samobor obnavlja zgrade škola i dječjih vrtića, kako bi djecu na jesen dočekali još bolji uvjeti i prostor prilagođen njihovim potrebama. U tu će svrhu Grad Samobor izdvojiti više od 1,5 milijuna kuna.

Započeli su tako radovi na energetskoj obnovi OŠ Rude. Ugovorena vrijednost radova je više od 700.000,00 kuna, a s 400.000,00 kuna projekt podupire i Zagrebačka županija.

Izvest će se nova fasada, zamijeniti stolarija i ugraditi nova energetski učinkovita LED rasvjeta u svim učionicama. Radi se i na energetskoj obnovi ovojnica škole u Klakama i u Svetom Martinu pod Okićem.

U dječjem vrtiću Izvor u Bregani radi se na rekonstrukciji sanitarnih čvorova, a istu vrstu radova Grad provodi i u dječjem vrtiću Grigor Vitez u Perkovčevoj. U školi u Celinama radi se na izmjeni stolarije, dok su u Bregani pri kraju radovi na uređenju prometnice oko škole.

U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za uređenje dodatnih prostorija za potrebe Glazbene škole Ferdo Livadić, kako bi se učenicima škole omogućili bolji uvjeti i više prostora.

Završava se projektna dokumentacija za dogradnju dječjeg vrtića Bregana, slijedi ishođenje građevinske dozvole i početak radova do kraja ove godine, raspisan je natječaj za izvođenje radova na izvedbi odvodnje oko zgrade vrtića u Kovačićevoj ulici, a radovi na izradi nadstrešnice ulaznog dijela OŠ Mihaela Šiloboda započet će slijedeće godine.

PODIJELI