PODIJELI

Ne trubiti vozilu autoškole dio je bontona. Instruktori obično kažu: “Nikada ne znaš da li kandidat prvi put za volanom ili je pak pred ispitom”. No što je s novopečenim vozačima koji, bez nadzora, tek rade prve samostalne kilometre? Kako njih prepoznati na cesti?

Jedna vozačica Renault Clija, čiji je automobil snimljen u blizini Kvaternikovog trga, odlučila je poštediti se nestrpljivih sudionika u prometu nalijepivši na zadnje staklo natpis “Ne trubi! Tek sam položila!”, čemu svjedoči fotografija koju je snimio Krešimir Rusak Shockre u Facebook grupi ‘Zakaj volim Zagreb

Foto: Facebook / Zakaj volim Zagreb / Kresimir Rusak Shockre

Objava je pokrenula niz pozitivnih komentara, a javila se i sama vlasnica – Romana Tralić: “Otkad sam stavila to život mi je 100 puta lakši. Nitko ne trubi osim kad me pozdravljaju”.

Da bi razumijevanje trebalo pokazati više ljudi slaže se i Damir Banić: “Svaki mladi vozač/vozačica bi si trebao staviti sličan natpis. Neće im nitko trubiti, a i vozači iza će biti pažljiviji. Bravo za natpis.”

“Svi su bili početnici jednom, samo su zaboravili kako je to izgledalo. Bravo! Samo se nadam da će i ona poštovati za 5-10 godina, kad postane profesionalac, novopečene, buduće vozače, kazala je Dubravka Šmigovec.

PODIJELI