PODIJELI

Pronađeni su roditelji ženskog djeteta koje je 20. srpnja ostavljeno ispred župnog ureda u Sesvetama, a trenutno je u tijeku kriminalističko istraživanje nad njima.

BRESTJE: Ispred župnog dvora pronađeno malo dijete, roditeljima još uvijek ni traga

Policija je nekoliko dana bezuspješno tragala za roditeljima, a u srijedu 26. srpnja odlučili su pomoć potražiti od građana. Nakon što su objavili fotografiju djeteta zaprimili su nekoliko poziva i mailova koji su ih na kraju doveli do roditelja. Potraga za njima trajala je čak šest dana.

Prema neslužbenim informacijama, nakon što je vijest procurila u medije, javili su se djed i baka, a navodno i sama majka djeteta. Brigu o djevojčici trenutno vodi Centar za socijalnu skrb koji će donijeti odluku o tome tko će se za nju starati ubuduće.

Za očekivati je da će protiv roditelja biti podnesena kaznena prijava zbog zanemarivanja djeteta. Malenu u tom slučaju očekuje boravak u udomiteljskoj obitelji ili kod rodbine, ukoliko se procijeni da je to okruženje za nju najbolje.

Dijete je 20. srpnja pred Župom Dobrog Pastira pronašla slučajna prolaznica. Beba stara između pet i sedam mjeseci bila je umotana u bijeli platneni prekrivač te odjevena u žutu haljinu (s bijelim točkicama) bez rukava.

 

PODIJELI