PODIJELI

Cijela regija digla se na noge otkad je 32-godišnji Huse Hrnčić zvani Hugo objavio kako je nestala njegova 24-godišnja supruga Danijela Janković Hrnčić. Posljednji put su se vidjeli i čuli u petak, 21. srpnja, ujutro, a nakon toga joj se gubi svaki trag.

24-godišnjakinja, koja se vodila kao nestala, javila se majci u četvrtak nakon gotovo tjedan dana i time okončala neizvjesnost u kojoj su živjeli njezini roditelji, suprug i kćer.

KĆER ZAZIVA NESTALU MAMU: Danijeli se gubi svaki trag, jeste li ju vidjeli?

Danijelina majka Nada u telefonskom razgovoru nam je potvrdila da je s kćeri kontaktirala u četvrtak, 27. srpnja.

-Nazvala je i samo rekla da je živa i da je dobro. Kazala mi je i da je izvan Hrvatske, ali ne znam gdje. Pitala je za dijete i rekla neka je čuvamo. Kazala je da joj je žao što se nije prije javila- rekla nam je Danijelina majka Nada Janković.

Danijelin suprug Huse Hrnčić je očajan jer se njemu nije javila.

-Sad vi recite je li se isplati prema nekome biti dobar? Sve sam joj dao, a ona mi je tako vratila. Zar je to majka, ostavit tako dijete i sve u neizvjesnosti i otić. Sad će još reć i da je pobjegla jer sam je ja tukao- kazao nam je njezin suprug.

‘ŽIVA SAM I DOBRO SAM’: Javila se Danijela za kojom je tragala cijela regija

Hrnčić, koji kaže da danima ne jede i ne spava od brige, to je jutro otišao na posao, a njegova supruga je nešto kasnije otišla u Remetinec po liječnički nalaz urinokulture jer je imala E coli.

Nenormalno skladan brak

S njezinim suprugom Husom, majkom Nadom i ocem Stjepanom smo razgovarali smao dan prije nego se Daijela javila dok su još svi bili u neizvjesnosti oko njezinog odlaska.

Alen Vajdić

– Iako mi u policiji govore da nije prešla granicu, stručnjak za računalne mreže, kojeg sam angažirao, javio mi je da je signal njezina mobitela najprije locirao u Austriji, a zatim u Njemačkoj. Svi kažu da je otišla, ali ja to ne vjerujem. Bojim se da joj se nije što dogodilo jer smo imali nenormalno skladan brak. Čak i da je našla nekog drugog, bogatijeg, taj je sigurno ne voli kao ja. Želio bih samo da se javi da znam da je živa. Imamo i kćer od pet godina i sve ove dane joj govorim da mama radi i da se zato ne mogu čuti telefonom. Ne znam što da kažem djetetu – ispričao je tada vidno uznemireni Hugo. Dodao je kako su kći, na Danijelinu inicijativu, dva dana prije njezina nestanka odvezli kod bake u Trogir.

Danijela je to jutro javila na posao da neće doći jer mora liječniku, a nazvala je i majku da pita kako je malena. No, policija je otkrila da je dva puta zvala nekoga na mobitel, kao i da je primila dva poziva s tog broja, ali se ne zna kome pripada taj broj.

Suprugin nestanak Huse je policiji prijavio u petak poslije podne. Naglašava kako su se svakodnevno čuli gotovo svakih sat vremena pa mu je alarm odmah zazvonio kada je nije mogao dva sata dobiti na mobitel. U policijskoj postaji Novi Zagreb uzeli su njegovu izjavi i uputili ga da osobu mogu evidentirati kao nestalu tek nakon 24 sata.

– Policija nam je u kuću došla tek nakon četiri dana. Ja sam bio na poslu, a u kući je bila samo Danijelina baka s kojom živimo. Šanse da je svojevoljno otišla ravne su nuli jer smo se iznimno dobro slagali. Ona i kći moj su život, moje sve… Što god je poželjela, kupio sam joj. Čak sam podigao i kredit od 11.000 eura da joj kupim taj Golf jer je ona luda za autima. Ona je željela živjeti na visokoj nozi, a ja sam joj to sve priuštio jer sam znao da ću je, u suprotnom, izgubiti. Prijatelji su mi znali spočitavati da je ‘kupujem’, ali ja na to nisam tako gledao. Kome ću kupiti ako ne njoj, ženi koju volim i koja je majka mog djeteta?! – rekao nam je Hugo koji je došao iz Bosne i nakon dvije godine upoznao Danijelu koja je tada imala samo 14 godina.

Psihijatru zbog ljubomore

– Svi su bili protiv naše veze jer sam ja musliman, a ona katolkinja, ali naša je ljubav bila jača od svega. Njezini su ipak dali pristanak da se možemo vjenčati jer je ona bila maloljetna, iako je mjesec dana nakon njihova pristanka napunila 18 godina i tada smo se vjenčali – prisjeća se suprug nestale.

Na naš upit jesu li se svađali, kategorično je ustvrdio kako se posljednjih godinu i pol dana nisu niti porječkali te da su živjeli i više nego skladno. No, tada smo ga pitali što se događalo prije tih godinu i pol bračne idile.

– Posvađali smo se i ja sam je ošamario. Sumnjao sam da ima drugog jer sam je ulovio kako s njim razgovara na mobitel. Kazala mi je da joj je to kolega s posla s kojim može porazgovarati i da se nadala kako svi zajedno možemo biti prijatelji. Nisam joj povjerovao jer sam bio ljubomoran. Posvađali smo se i udario sam je – priznao je.

Ispričao je kako je nakon toga išao i psihijatru ne bi li ublažio tu svoju ljubomoru i da je “to prestalo kada je shvatio da je zbog toga može izgubiti”.

– Nakon te svađe smo se pomirili i odlučili da se moramo promijeniti zbog djeteta. Tada smo i dosta slika s vjenčanja zapalili jer smo namjeravali obnoviti bračne zavjete. Ako je bila nesretna sa mnom, onda je stvarno dobro glumila cijelo ovo vrijeme. Spreman sam se i poligrafu podvrgnuti jer nemam što skrivati. Čudno mi je što policija ne može ni auto pronaći. Ako nas je napustila, u redu. Ne možeš na silu s nekim živjeti i nekoga zadržati, ali što reći djetetu – pita se zabrinuti Huse.

Nije smjela pisnut

– U policiji su me pitali je li odnijela što od stvari, a ja to doista ne znam. Ona je u autu uvijek imala neke svoje stvari. Nosila je sa sobom uvijek rezervne gaćice, majicu i čarape te punjač za mobitel. Jedino sam primijetio da nema ogrlice koju sam joj nedavno kupio za 1.700 kuna – ispričao je Hugo koji inače radi u autopraonici, ali je gotovo uvijek radio i dodatne poslove kako bi udovoljio željama svoje supruge.

Marin Vajdić

No, roditelji nestale Danijele baš i nemaju mnogo riječi hvale za svog zeta. Kćeri, koja je radila kao dekoraterka u Emezzeti, “zamjeraju'” što se premlada udala. Ocu Stjepanu Jankoviću osobito je teško palo što je napustila motokros koji je obožavala i osvajala čak i nagrade. Posljednji put je vozila kada je bila u trećemu mjesecu trudnoće. Rekao je kako je njegova kći bila povučena i nije primijetio događa li se nešto između mladih supružnika, iako živi u kući do njihove u istom dvorištu. Samo je prokomentirao da se ljubomora ne može izliječiti, aludirajući na zeta.

Marin Vajdić

Iako su, za razliku od zeta, roditelji uvjereni da je njihova kći otišla svojom voljom, njezina majka Nada nije štedjela riječi opisujući odnos Danijele i Huse.

– Kći se ni meni nije javila, niti mi je dala naslutiti da bi mogla otići, ali ja sam uvjerena da je pobjegla jer je on bolesno ljubomoran. Prije dvije godine tako ju je istukao da je morala potražiti liječničku pomoć. Nakon toga su psihijatru išli zajedno. Tukao je on nju i prije i poslije toga, iako je ona to pokušavala sakriti. Potpuno se povukla u sebe. Uopće se više nije smijala. Unuka je jednom došla k meni i rekla mi ‘baka, tata jako tuče mamu, a mama se jako plače’. Odmah sam otišla u njihovu sobu. Kći je samo šutjela pognute glave, a on je rekao kako to nije istina. Ona nije smjela pisnut od njega. I čaše je razbijao o zid pored njezine glave. Nakon što ju je taj put jako premlatio, htjela se rastati, ali je on tada zaprijetio da kod njega nema rastave i da će ubiti i nju, i dijete i sebe. Tada je zbog straha odustala i od toga da bez njegova znanja podnese papire za razvod. On je psihički bolesnik. Jednom mi je čak i priznala kako bi se radije ubila nego ovako žvjela – kroz plač je ispričala majka Nada.

Pobjegla je, ali se boji

– Meni je najbitnije samo da je ona živa i zdrava. Ja razumijem da nije mogla živjeti s njim jer ju je držao pod komandom da je to bilo strašno. On djetetovu osobnu stalno nosi sa sobom i nikome je ne da. Zato mislim da bi ona malu i odvela, ali nije mogla bez dokumenata. Meni se nije problem brinuti za dijete jer ja nisam srčani bolesnik, kao što je on rekao, već samo imam visoki tlak – ispričala je Nada te dodala da ona samo želi ispričati cijelu istinu. Čak je priznala da i kćeri i njemu zamjera što su se više bavili svojim mobitelima i autima, nego djetetom.

Marin Vajdić/Privatni album

– Sigurna sam da je pobjegla, ali se boji javiti. Poručujem joj neka mi samo javi da je živa i da je dobro. Ne mora se njemu vratiti. Neka meni i svom djetetu dođe. I policija je o svemu obaviještena i neka ga se više ne boji – kroz suze je poručila majka nestaloj kćeri.

PODIJELI