PODIJELI

Olimpijski pobjednik u streljaštvu, Jaskanac Josip Glasnović osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Bakuu.

U finalu pojedinačnog dijela natjecanja u kojem su se najbolja šestorica iz kvalifikacija borili za odličja, nakon osnovnih pet serija po pet meta, Glasnović i Cernogoraz su držali drugo i treće mjesto sa 22, odnosno 21 pogotkom, a jedini je bolji bio Čeh David Kostelecky (23). U sljedeće dvije serije Cernogoraz je bio bez promašaja, Glasnović je imao jedan, a Kostelecky dva promašena goluba od deset te su se izjednačili sa po 31 pogotkom svaki.

Sljedećih pet metaka je odlučivalo tko će osvojiti brončano odličje. Kostelecky i Glasnović su bili bez promašaja, a Cernogorza je imao jedan i završio natjecanje na trećem mjestu sa 35 pogodaka u finalu. Novih deset metaka odlučivalo je o naslovu europskog prvaka. Nažalost, aktualni olimpijski pobjednik Josip Glasnović imao je dva promašaja i završio sa 44 pogotka, dok je češki strijelac promašio samo jednu metu te je sa izjednačenim europskim rekordom (45) za finale osvojio naslov europskog prvaka.

Josip Glasnović se za finale kvalificirao sa 120 pogodaka, a naš drugi zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz je imao jedan manje, dok je treći član hrvatske reprezentacije Marko Germin pogodio 111 meta, čime je hrvatska reprezentacija sakupila 350 pogođenih golubova, jedan manje od trojca iz Portugala koji je odnio naslov europskog prvaka. Tako je našoj reprezentaciji pripalo srebro, a treća je bila reprezentacija Češke (348).

PODIJELI