PODIJELI

Vinko Žuljević Klica ubijen je prije četiri godine, izrešetan u zagrebačkim Sesvetama na povratku s jutarnje mise, a ni dan-danas ubojice nisu pronađeni.

Istražitelji tapkaju u mraku. Interpol je nedavno Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske poslao dvije fotografije – skice muškaraca koji su možda upetljani u Klicino ubojstvo.

Oba su muškarca u dobi između trideset i četrdeset godina, jedan je visine od 180 centimetara, svijetle kože, smeđe kose i smeđih očiju, dok je drugi malo niži od 175 cm, obrijane glave, crvenkastih obrva, brade i brkova. Dok policija Republike Srpske moli građane da im se jave ako prepoznaju te muškarce, čini se da je to unaprijed izgubljena bitka jer te su fotografije već objavljene u medijima, a rezultata nije bilo.

Rezultat nije polučila, barem do sada, ni nagrada od milijuna kuna koju su prije nekoliko mjeseci nudila očajna Žuljevićeva braća za informacije o ubojstvu. Inspektori su u neslužbenom razgovoru komentirali da ta nagrada neće pomoći u razrješenju krvoprolića, već će samo zakomplicirati odnose u kriminalom miljeu, što bi pak moglo rezultirati novim neredima. S druge strane, za kakvu bi točno informaciju netko dobio milijun kuna i tko će im to garantirati?

NN osumnjičeni počinitelji

Dok se ubojstvo ne riješi, NN osumnjičeni počinitelji, kako se kaže policijskim rječnikom, i dalje će stajati na Interpolovoj tjeralici. Na njoj se trenutačno nalazi 420 hrvatskih državljana kojima prijeti uhićenje i izručivanje zemljama u kojima su prekršili zakone. Hrvate se naviše traže zbog trgovanja drogom i ratnih zločina. Javno, na internetskim stranicama Interpola, najveće međunarodne policijske organizacije koja broji 190 zemalja članica, trenutačno se nalaze imena dvadeset Hrvata, identitet ostalih za kojima se traga je tajan.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Zagrebačkog Lista!

PODIJELI