PODIJELI

Grupa Zagrebački holding (ZH) objavila je ovih dana izvješće o održivosti za 2016. godinu u kojem je na pune 33 stranice te mnogim grafikama prikazano poslovanje te najveće gradske tvrtke, koja nam uredno svaki mjesec šalje račune za grijanje, uvećane za razdjelnike topline, ako ste ih ugradili, ili odvoz smeća, koji je sada dva puta tjedno za većinu Zagrepčana, a račun se nije smanjio.

To je ono što građani znaju o poslovanju Holdinga, čiji su prihodi prošle godine iznosili 3,35 milijardi kuna, a rashodi samo pola milijarde kuna manje. Dakle, najprofitabilnija tvrtka u sastavu te megagradske tvrtke, nastale prije četiri godine, je ZET s 500 milijuna kuna prihoda od prijevoza putnika.

Istodobno, podružnica ZET ima i najviše zaposlenih, 3672, dok je Holding na kraju prošle godine imao 10.394 radnika, što je smanjenje za 252 radnika u odnosu na stanje od 31. prosinca 2015. godine.

Svježa krv

Broj zaposlenih u Grupi ZH u posljednjih deset godina, od 2007., manji je za 2399 radnika, što je smanjenje od 18,8 posto. Tako kažu brojevi, a dobro upućeni ističu da je Holding, koji je preživio i naprasnu smjenu Uprave izbrane putem javnog natječaja prije dvije godine, bio i ostao izborna baza, ali i rezervna klupa za političke kadrove gradonačelnika Milana Bandića u Robnim terminalima, Gradskim tržnicama i drugim podružnicama.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju zagrebačkog Lista!

PODIJELI