PODIJELI

Igraj Vrapče, ludara te voli – poznati usklik vrapčanske navijačke armije popularno znane kao Lunatics uvod je u svaku utakmicu na terenu uz “najljepši drvored u Zagrebu”.

NK Vrapče je kvartovski klub, ali posjećenost na utakmicama, staž u 3. HNL zapad i zavidna škola nogometa uredno ga smještaju u rang drugoligaša. Vrapče ima zavidnu infrastrukturu, uređene svlačionice i odličan teren smješten na tromeđi Aleje Kestena, Ilice i Aleje Bologne. Ima i dugogodišnju Upravu na čelu s predsjednikom Tomom Kačinarijem, čovjekom koji polako ali sigurno gradi renome “malog kvartovskog kluba s velikom nogometnom školom i turbulentnom povijesti”.

Prošlu sezonu Vrapče je završilo na šestome mjestu 3. HNL zapad, unatoč zavidnom igračkom kadru. Ali, ozljede su učinile svoje i više od šestog mjesta nije išlo. Vrapče je većinu prošle igralo sa samo dva prava stopera u kadru, a momčad se zbog problema s ozljedama u gotovo svakoj utakmici morala “krpati”. Nova sezona donosi novi izazov za vrapčanske haklere. Trener je isti. Renomirano ime u liku i djelu Stjepana Čordaša garancija je da će Vrapče i u ovoj sezoni tražiti pobjede i visok plasman na prvenstvenoj ljestvici:

– Naša očekivanja i ambicije u ovoj sezoni sažeta su u jednoj rečenici – biti bolji nego prošle sezone i izbjeći ozljede koje su nas lani devastirale. Iako nas je napustilo nekoliko kvalitetnih igrača, smatramo da smo doveli adekvatne zamjene, a prijelazni rok još uvijek traje. Pripreme zasad teku odlično, treniram momčad Vrapča već devet mjeseci i mogu reći da su uvjeti u Vrapču stvarno na razini. Na početku je trebao određeni period da se naviknem na igrače i obrnuto, moguće da sam i ja previše tražio od svojih igrača prošle sezone. Dosta igrača nam je došlo iz viših liga, iz profesionalizma u amaterski nogomet, ali u ovoj sezoni to razdoblje prilagodbe više nije problem – rekao je Čordaš i dodao:

– Moj stručni stožer na čelu s pomoćnim trenerom Robertom Milošom, zatim gospodinom Šimićem, Žabčićem, Pištom i mladim Kačinarijem radi punom parom. Kostur ekipe nam je ostao u kadru, znamo kako želimo izgledati i vjerujem da ćemo u nadolazećoj sezoni, ako izbjegnemo ozljede, gledati kvalitetan nogomet u Vrapču. U tom slučaju ni rezultat neće izostati.

U novu sezonu idu u poprilično izmijenjenom sastavu, a o tome Čordaš govori: – Napustili su nas Lazlov, Kos, Gorgiev, Žugaj, Šaban i Rexhepi. Ne želim biti prepotentan glede odlazaka, ali nekim igračima smo se i sami htjeli zahvaliti, a otišli su svojevoljno i time nam olakšali posao jer nismo bili zadovoljni njihovom igrom. Neki su mogli dati i više, no dobro, što je, tu je. Kad je pak riječ o dolascima, prošle smo sezone najveći problem imali na stoperskim pozicijama na kojima smo imali samo dva klasična stopera, Vrbata i Kosa. Taj problem pratio nas je tijekom cijele sezone, probali smo nešto napraviti u zimskom prijelaznom roku, ali neuspješno. Imali smo i problem na desnom boku s kojeg smo dosta golova primili. U nadolazećoj sezoni, smatram, riješili smo oba problema. Momčad su pojačali Vukadin, Milošević, Šteko i Radanović, tako da danas, uz Vrbata, na raspolaganju imamo još četiri stopera. Neki od tih igrača mogu odigrati i na poziciji zadnjeg veznog, tako da smo s njima dobili polivalentna rješenja u defenzivi. Priključio nam se i mladi Lerotić iz Španskog, momčad se postupno pojačava. Očekujemo da ćemo momčadi priključiti i dva-tri juniora. Smatramo da je to velik uspjeh jer svaki klub treba raditi na stvaranju vlastitih igrača. No, napominjem, još ima vremena za pojačavanje momčadi i vjerujemo u dolazak još nekoliko igrača. Voljeli bismo dovesti napadača jer stvaramo dosta prilika i treba nam jedan “killer” u napadu koji bi u konkurenciji 3. HNL mogao iskočiti iz prosjeka.

Liga je ove godine, kaže, itekako jaka, Zagreb je tu, Vinogradar uvijek ima svoje ambicije, a novac im je rijetko problem jer imaju jakog sponzora, a Trnje je prošle sezone zapelo u fotofinišu protiv Kustošije pa smatram da će ta momčad imati iste ambicije i u ovoj sezoni. Nas bi, ističe Čordaš, zadovoljila mjesta od prvog do četvrtog.

– Zagrebu, iskreno, ne bih dao neke velike šanse za prvo mjesto jer su ispali i iz prve i iz druge lige, a naš rang nije za podcijeniti. Mogu vam reći da 3. HNL zapad, govoreći iz svog dugogodišnjeg iskustva u nogometu, ima klubove koji su kvalitetniji i od drugoligaša, a i utakmice su zanimljivije i posjećenije. U naš rang ušli su Pazin, Udarnik i Špansko, a to su sigurno klubovi koji ne žele “plesati jedno ljeto”. Udarnik se strahovito pojačao i vjerujem da će protiv njih biti vrlo teško igrati. Dugo Selo nema idealnu situaciju, Segesta je u određenim problemima, tako da će biti zanimljivo pratiti 3. HNL zapad u ovoj sezoni – zaključuje Stjepan Čordaš.

PODIJELI