PODIJELI

U promet je puštena obnovljena Ulica Jankomir, od ulaza u veleprodajni centar Metro do Ljubljanske avenije. 

Tehnički direktor Zagrebačkih cesta Josip Turković istaknuo je da su na dionici dugoj 900 metara izvršeni radovi glodanja starog asfalta. Na ugradnju dva nova sloja asfalta utrošeno je ukupno 2100 tona.

Zamijenjeni su svi kanalski poklopci i slivničke rešetke, iscrtana je horizontalna signalizacija, te je napravljen rotor na raskrižju Jankomirske i Ljubljanske avenije. Ukupna vrijednost investicije je 2.100.000,00 kuna. Direktor Turković ujedno se zahvalio svim sugrađanima na strpljenju u vrijeme radova koji su kako je naglasio završili dan ranije od predviđenog roka.

Počeli radovi i na Aleji Bologne

Nakon toga, gradonačelnik je prisustvovao početku radova na rekonstrukciji dijela Aleje Bologne, dionici dugoj 500 metara, od benzinske postaje Lukoil do Ulice Prigornice.

U okviru investicije vrijedne 800 tisuća kuna, izvršit će se kao i obično radovi frezanja starog asfalta, zamijenit će se stari kanalski poklopci te će se obnoviti prometna signalizacija, rekao je direktor tehničkih poslova Zagrebačkih cesta.

Na inicijativu građana da se dodatno asfaltira Ulica Prigornica u dužini 700 metara, gdje je prošle godine napravljen nogostup, gradonačelnik Bandić najavio je da će se odmah asfaltirati po završetku radova na Aleji Bologne.

PODIJELI