PODIJELI

U posljednje vrijeme često svjedočimo glomaznom otpadu koji se ostavlja na, za to nepredviđena mjesta. Dotrajali namještaj neodgovorni građani ostavljaju na zelenim površinama i pored smeća u nadi kako će se za to pobrinuti netko drugi.

U Facebook grupi ‘Zakaj volim Špansko‘ jedan je takav primjer podijelila i Danijela JV objavivši fotografiju na kojoj je vidljiv stari kauč koji čeka novog vlasnika. Kod stambene zgrade u Španskom je navodno već 10-ak dana, a problem je što nakon prve kiše ovaj komad namještaja više neće zadovoljiti ni potrebe onih sa najnižim standardom.

Foto: Facebook / Zakaj volim Špansko / Danijela JV

– Ako treba još, jedan je ostavljen i kod nas u J.Pupačića, riječi su kojima je na rastući problem ukazala Željka Librić na što se, u šali, nadovezala Blaženka Kadija: – U svaku ulicu po jedan, ali u hlad da se malo prilegne.

Stanovnici Španskog složili su se s tim da da Čistoća dovoljno često odvozi glomazni otpad da bi se ovakve stvari događale. – Ja sam upravo danas od Čistoće dobila obrazac za odvoz glomaznog otpada. Moglo se to riješiti na taj način ili o vlastitom trošku odvesti do reciklažnog, kazala je Danijela JV.

Unatoč potencijalnoj dobroj namjeri (bivšeg) vlasnika, Ivan Frkić je u riječi pretočio ono što se čini najizglednijim: – Ok (nazovimo to pohvalnom gestom), ali onda ga ostaviš dan-dva i ako nitko ne odnese (a to je i više nego dovoljno vremena za tako nešto), pokupiš ga i baciš na, za to predviđeno mjesto… Ali budimo realni, ovdje nitko ništa nije računao, već se htio riješiti stvari koja mu smeta.

– Nije mi jasan taj mentalni sklop; ostavit ću ga pored smeća pa će ga smetlari ‘otfurati’, zaključio je Ivan Vrkić.

PODIJELI