PODIJELI

’Iznajmljivači sa srcem’ je humanitarna akcija kojom je osnovana facebook grupa čiji su članovi roditelji djece s problemima u razvoju te iznajmljivači i domaćini koji su voljni pokloniti svoj prostor ili nekoliko dana noćenja obiteljima djece s poteškoćama, u vrijeme kada su njihovi kapaciteti prazni.

Ovoj hvale vrijednoj akciji pridružio se i smještajni objekt sa područja Jastrebarskog – Kuća za odmor Bajka – Fairytaile koja je omogućila prostor za proslavu rođendana malenoj Loreni. Kuća za odmor Bajka otvorena je 2015.g. i od tada kontinuirano radi na privlačenju turista te na unaprjeđenju uvjeta njihova boravka. Dovoljno govori činjenica da je Bajka među prva tri smještajna objekta u Jastrebarskom po broju noćenja, a po iskorištenosti kapaciteta tijekom godine uvjerljivo zauzimaju prvo mjesto.

Njihov uspjeh dokaz je da se i novootvoreni smještajni objekti, uz vlastiti angažman mogu vrlo brzo etablirati na tržištu, čak i uz redovan rad vlasnika koji nije vezan uz turističku djelatnost.

Turistička zajednica grada Jastrebarskog podržala je akciju i Lorenu iznenadila malim rođendanskim poklonom koji je prigodno aranžirala Anamarija Bubanović (također volonterski). Za svu prisutnu djecu TZG Jastrebarskog organizirala je dječji animatorski program i oslikavanje lica kako bi slavlje bilo što veselije!

Cilj ove akcije je pokrenuti val dobrih namjera te staviti mališanima osmijeh na lice pa se nadamo da će se sve više domaćina sa područja Jastrebarskog otvoriti svoja vrata roditeljima i djeci s posebnim potrebama. Sigurni smo da će ova priča razveseliti mnogo malih srca.

PODIJELI