PODIJELI

Mjesto radnje: zagrebačko jezero Bundek i Savski nasip! Vrijeme radnje: 26. kolovoza! Radnja: maraton, noćni, organiziran da ga mogu trčati baš svi!

Nitko tu ne mora, ako ne želi, istrčati 42 kilometra, jer ovaj maraton nudi pet različitih disciplina: od najmanje utrke, tzv. Desetinke na 4,2 kilometra namijenjene onima koji su tek počeli trčati, preko 10 kilometara, 1 maratona od (21 km), 3 maratona (32 km) pa sve do punog maratona i utrke koja je, prema nezavisnim anketama, lani jako dojmila trkače. Stoga, organizatori i za ovaj put najavljuju ‘najluđi party pod Mjesecom i zvijezdama kojeg ćete otplesati – trčeći’.

Prošlu godinu noćni je maraton trčalo 1600 trkača, a ove je godine broj trkača ograničen na 2000 u svim disciplinama zajedno. Lani je svih 1600 trkača nošenjem svjetlećih narukvica, kao simbola svjetla u mraku, dodatno iskazalo i podršku djeci oboljeloj od šećerne bolesti. S istim su ciljem prethodno kroz izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre sakupili 130.000 km i time osigurali donaciju od 50.000 kuna Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga za aktivnosti koje provode s djecom oboljelom od šećerne bolesti. Ove godine očekuju se još veće brojke.

Dobro kažu organizatori, 26. kolovoza nije dan ni za izlaske, ni za put, a bogami ni za neku drugu trku. Dan je to za Bundek i veseli noćni maraton!

PODIJELI