PODIJELI

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić obišao je u utorak gradilište novog gradskog bazena koji će, najavio je, biti otvoren početkom iduće godine. Gradnja bazena počela je u prosincu prošle godine.

Bazen će se sastojati od tri kata: podruma, prizemlja i kata. Imat će dva bazena, veći bazen će imati dimenzije 25m x 16,37m i bit će dubok 2,47m. Manji bazen će biti veličine 10m x 16,67m, te će imati dubinu od 47-98cm. Uz bazene, kompleks će sadržavati popratne sadržaje poput ugostiteljskog objekta, dvorane i SPA centra.

Prilikom izrade projekta rađena je usporedba s dobrim primjerima drugih gradova. Čakovec se navodi kao jedan od najsvjetlijih i najuspješnijih primjera izgradnje i poslovanja bazena. Veličina ovog bazena je ista kao i velikogoričkog, a takva je situacija u Koprivnici, Vinkovcima i Osijeku. U navedenim gradovima cijene izgradnje bile su između 30 i 40 milijuna kuna.

Po završetku unutarnjih bazena i popratnih sadržaja, Velika Gorica će nastaviti s gradnjom vanjskog kompleksa s vanjskim bazenima.

PODIJELI