PODIJELI

U prvih 7 mjeseci posjetilo nas je 18% više gostiju koji su u Zagrebu noćili 14% više nego u istom razdoblju lani.

Najviše noćenja je bilo iz SAD-a, Južne Koreje, Njemačke, Italije i Velike Britanije, a najviše dolazaka iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije, Kine i Velike Britanije, prenosi Radio Sljeme.

Rekordan je i ovogodišnji srpanj: ostvareno je 145500 dolazaka (+12%) te nešto više od 250000 noćenja, a milijunto noćenje ostvareno je čak 17 dana ranije nego prošle godine, tj. 5. srpnja.

Rekordan mjesec za “Tuđmana”

Srpanj je bio rekordan mjesec i za Zračnu luku “dr. Franjo Tuđman” po broju putnika. Čak 351 532 putnika prošlo je prošli mjesec kroz zagrebačku zračnu luku, što je povećanje od 14,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Najprometniji dan bio je 17. srpnja kada je zabilježeno 12 598 putnika, a uz taj još su tri dana bilježila više od 12 000 putnika, što se u povijesti zagrebačke zračne luke još nije dogodilo.

Izniman rast prometa od 10 posto, traje cijelu godinu, a usluge najprometnije zračne luke u Hrvatskoj u prvih je sedam mjeseci koristilo više od 1,6 milijuna putnika. Povećani opseg posla i prometa prati i povećanje broja djelatnika pa je tako od otvorenja novog putničkog terminala angažirano ukupno 118 novih djelatnika, od čega je u radni odnos primljeno njih 96, dok su ostali angažirani za pomoćne poslove.

PODIJELI