PODIJELI

Iz Gajnica dolaze hrabre najave o ambicijama Ponikvi za sljedeću sezonu.

Ponikve su počele svoje pripreme 21. 7., a u pripremnom razdoblju čekaju ih utakmice protiv Save, Vrbovca, Zeline, Vrapča, Španskog, Straže i Šparte Elektre.

Foto: Igor Capan

Predsjednik i trener kluba Hrvoje Pipinić nada se dobrim rezultatima i ambicioznoj sezoni kluba iz zapadnog dijela grada:

– Veseli nas što je cijela momčad ostala na okupu, još nam se priključilo i nekoliko igrača, otišao nam je jedino Validžić. Imamo još nekolicinu igrača na probi i vidjet ćemo hoće li koji od njih zadovoljiti, no čak i u slučaju da ni jednog ne zadržimo, Ponikve imaju kvalitetan kadar za predstojeću sezonu.

U prošloj su sezoni Ponikve završile na trećem mjestu, odmah iz Udarnika i Španskog, koji su izborili promociju u viši rang.

Ponikve su bile momčad s najmanje primljenih pogodaka u ligi, protivnici su poentirali samo 16 puta protiv momčadi iz Gajnica. Problem Ponikvi bio je napad koji je zabio samo 36 golova. Jedino je posljednjeplasirani Radoboj zabio manje, jedan gol manje.
Ponikve, ako žele prvo mjesto u MŽNL Središtu moraju riješiti problem neefikasnosti u napadu. I sam trener Pipinić je svjestan toga:

– Znamo da moramo poboljšati napad i radimo na tome. Bez obzira na sve, ove sezone napadamo sam vrh ljestvice od prve utakmice. Imamo mladu i kvalitetnu ekipu koja je već u prošloj sezoni odigrala jako dobro, posebice u drugom dijelu sezone. Vjerujem da smo tada igrali i najljepši nogomet u našoj ligi. Ljestvica u novoj sezoni je podignuta skroz visoko i idemo od početka napasti tu prvu poziciju.

A Ponikve će imati žestoku konkurenciju u tom naumu. Zagorec, Samobor i Stupnik svi redom klubovi su koji su ispali iz Trećeg HNL-a u prošloj sezoni i sigurno će tražiti brz povratak u viši rang. Zelina i Karlovac imaju svoje ambicije dok su Mladost, Savski Marof i Gaj iz Mača uvijek neugodni protivnici:

– Mi se konkurencije ne bojimo. Znamo koliko vrijedimo, uostalom, svi naši mlađi uzrasti su u prvoj ligi, vrijeme je da i seniori odu u viši rang. Mislim da u slučaju tog rezultata jedan klub kao što su Ponikve može biti iznimno zadovoljan. Gajnice zaslužuju trećoligaša.

Imaju li Ponikve uvjete za treću ligu, infrastruktura i financije?

– Imamo. Možda nam još nekakve sitnice nedostaju, ali to nije ništa što se ne bi dalo riješiti u slučaju da na terenu izborimo promociju.

Ponikve u novu sezonu ulaze i s novim direktorom kluba u liku poznatog bivšeg nogometnog suca Marija Strahonje. Ponikve će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati na domaćem terenu protiv Gaja iz Mača 26. kolovoza.

(Foto: Igor Capan)

PODIJELI