PODIJELI

“Više bazena manje fontana” naziv je današnje konferencije za novinare HSS Grada Zagreba.

Njome su htjeli upozoriti da su unutarnji bazeni na Sveticama, Zimskom plivalištu Mladost i Sportskom parku Maldost zatvoreni zbog remonta, koji je, tvrde, predug, prenosi Radio Sljeme.

Mizerna ponuda

Mizerna je ponuda zagrebačkih bazenskih kupališta, tvrde iz gradskog HSS-a te napominju da su, za vrijeme najintezivnijeg ovogodišnjeg toplinskog vala, zatvoreni i unutarnji bazeni na Sveticama, Zimskom plivalištu Mladost i Sportskom Parku Mladost. Na potonjem je otvoren vanjski, dok je remont na ostalim spomenutim bazenima.

Sportski park Mladost, otvoreni bazeni, rade i radit će do kraja kupališne sezone, odgovara Joško Svetina, rukovoditelj poslovne jedinice “Bazeni”. Navodi i kako neće biti remonta na vanjskim bazenima Sportskog parka Mladost.

Nadalje, iz HSS-a govore da bi trebala biti i bolja organizacija radova te skraćenje vremena remonta čiji je prosjek, tvrde 25-35 dana, Problem rješava, da se ovakve stvari ne mogu dogoditi, da se bolje organizira. Da ti radovi maksimalno traju 7 do 14 dana i da u isto vrijeme ne može biti tri ova velika bazenska kompleksa zatvorena, rekao je Andrija Damjanović iz HSS-a.

Svetina odgovara:

-Prosjek remonta je 15 dana. Jedino je razlika na Sveticama gdje je nešto duži remont gdje se radi dotjerivanje samog oplošja, odnosno neki sitni popravci i građevinski radovi. U gradu Zagrebu je 7 bazena. Plan rađenja remonta je rađen da je minimalno 5 objekata koji će biti u funkciji.

Damjanović se dotaknuo i europskih standarda izgradnje bazena i broja stanovnika gdje navodi da na 100 tisuća stanovnika treba biti izgrađen jedan olimpijski bazen, a na 50 tisuća trebaju biti izgrađena dva manja bazena, od 25 do 30 metara.

Svakako bi bilo dobro da tako bude iz kulturne, sportske, društvene i socijalne komponente, ističe Svetina, Da postoji propisan standard koliko ih treba biti, ja nisam upoznat s time i sumnjam da takav standard postoji.

-Zakon nalaže da se remont mora obaviti, a za to je najbolje vrijeme sada kada je najmanje ljudi u gradu – zaključuje Joško Svetina.

PODIJELI