PODIJELI

Ovog vikenda, prvog u kolovozu na našim prometnicama ponovno nas očekuju ljetne gužve na koje smo već dosad navikli, a njih će dodatno otežati vrlo visoke temperature koje nas prate proteklih dana kao i subotnji praznik.

U subotu, 5. kolovoza, obilježava se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, a povodom 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ mnogi će se uputiti na proslave u Knin i Slunj. Upravo u tim gradovima koji se nalaze na državnoj cesti DC1 zbog mnogobrojnih gostiju koje će na proslavu dolaziti tijekom cijelog dana očekuju se značajni zastoji i gužve, poglavito u Slunju, javljaju iz HAK-a.

Na naplati Lučko, na ulasku na autocestu A1/A6, gužve u smjeru mora bit će od 6 do 17 sati, dok se na izlasku prema Zagrebu, kolone očekuju od 10 do 18 sati.

Na naplatnoj postaji Trakošćan (A2 Zagreb-Macelj), tijekom subotnjeg poslijepodneva, očekujemo kolone na izlasku prema graničnom prijelazu Macelj koje mi mogle potrajati do večernjih sati.

Zabrana za teretna vozila

Zbog Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja zabrana za vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5t bit će:

u petak, 4. kolovoza od 15 do 23 sata,
u subotu, 5. kolovoza, od 4 do 23 sata i
u nedjelju, 7. kolovoza od 12 do 23 sata.

Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)

PODIJELI