PODIJELI

Hrvatski hokejaši u petak u 13.45 na igralištu u Svetom Ivanu Zelini igraju protiv Italije polufinale Europskog prvenstva III.

Skupine, a pobjednik ove utakmice, kao i drugog polufinala (11.15) između Bjelorusije i Turske, za dvije godine nastupit će u drugoj jakosnoj skupini europskog hokeja.

Hrvatska je u skupini zauzela drugo mjesto iza Bjelorusije (poraz 3:1), a ispred Litve (pobjeda 3:0) i Malte (pobjeda 12:1).

Pred igračima izbornika Krunoslava Hrupeca prilika je kakvu nisu imali od 2013. godine kada su, predvođeni stručnim stožerom koji su činili nizozemski stručnjaci, uspjeli izboriti drugi rang koji nisu, s novim trenerima i izbornikom, uspjeli zadržati u Pragu 2015. godine. Osim iskusnije momčadi Italije najveća prepreka bit će najavljenih +39 stupnjeva u hladu, baš negdje oko početka utakmice. No kako jednima tako će to smetati i drugima i sve će ovisiti o tjelesnoj pripremi.

Foto: HHS

Hokejašice nisu uspjele u namjeri ulaska u viši rang. Nakon uvodne 8:1 pobjede nad Slovenkama, uslijedio je 2:0 poraz od Turkinja, a nada za prvo mjesto postojala je uoči pretposljednje utakmice na turniru, protiv Švicarki u četvrtak.

Ipak, Švicarke su bile jače i sada protiv Turske u petak u 16.15 sati odlučuju o prvom mjestu i ulasku u viši rang, dok će Hrvatska svoju posljednju utakmicu odigrati u petak u 18.30 sati protiv Litve u borbi za treće mjesto. (ic)

PODIJELI