PODIJELI

Na Odjelu za onkologiju u KBC-u Zagreb nema klima uređaja uslijed paklenih vrućina koje su posljednjih dana pogodile Zagreb.

Osim što se žale pacijenti, ni liječnicima ni sestrama nije lako raditi u takvim uvjetima.

Priopćenjem kojeg je potpisao ravnatelj prof. dr. sc. Ante Ćorušić, su se o cijelom slučaju očitovali i iz bolnice.

‘Obzirom da zadnjih tjedan dana primamo pritužbe pacijenata, ali i djelatnika KBC-a Zagreb na lošu klimatizaciju u pojedinim radilištima, dužni smo vam priopćiti slijedeće.

Klinički bolnički centar Zagreb ima šest radilišta koja su rađena neka prije sedam, a neka i prije osamdeset i pet godina. Bilo je tu i adaptacija i readaptacija spomenutih prostora.

Prve pritužbe ove godine dolazile su iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac. Zahvaljujući donatorima (INA – Industrija nafte, d.d.) taj problem je znantno ublažen. Sada se pojavio problem klimatizacije u prostorima Klinike za onkologiju. Razlog ovakvih problema je nedovoljna rashladna snaga sustava. Naime, glavni kompleks zgrada na lokaciji Rebro rashladnom snagom opskrbljuje HEP-Toplinarstvo d.o.o. s kojim KBC Zagreb ima važeći ugovor o održavanju. U ovom trenutku i u ovakvim vremenskim okolnostima središnjem kompleksu zgrada na Rebru nedostaje oko 2,5 megavata rashladne snage.

Kako bi premostili ovu situaciju s partnerima iz HEP-Toplinarstva d.o.o. instalirana je mobilna rashladna stanica sa snagom 1 megavat. Također, u ponedjeljak 7. kolovoza 2017. godine započet će instalacija još jedne mobilne rashladne stanice snage 1,5 megavat, kako bi se olakšala situacija u pogledu rashlađivanja Klinike za pedijatriju i Klinike za onkologiju. Uz to ćemo kao privremeno rješenje tijekom vikenda započeti instalaciju šest „single split“ sustava rashlađivanja u Klinici za onkologiju.

Iako neka radilišta KBC-a Zagreb funkcioniraju u trenutno otežanim okolnostima, nije smanjen standard zbrinjavanja bolesnika koji dolaze iz cijele Hrvatske.

Molimo pacijente za razumijevanje i vjerujemo da ćemo riješiti sve probleme u što kraćem roku.’

PODIJELI