PODIJELI

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet Kranjčevićevu ulicu u kojoj su krajem ožujka započeli radovi na uređenju ulice, na dionici od peterokrakog raskrižja Tratinske, Brozove i ulice Florijana Andrašeca do kružnog raskrižja s Novom cestom i Adžijinom ulicom u dužini od 578 metara.

Gradonačelnik Bandić je izrazivši zadovoljstvo završetkom radova istaknuo kako se prvi put u Zagrebu stavljaju podzemni spremnici za sakupljanje otpada s ugradnjom. Jedan će se nalaziti u Kranjčevićevoj, a drugi na početku Adžijine.

-Gdje god budemo mogli stavit ćemo pod zemlju kontejnere za otpad, a naročito na Gornjem i Donjem gradu – dodao je gradonačelnik.

Nikola Alilović iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvom, komunalne poslove i promet objasnio je da je izvršena rekonstrukcija postojeće infrastrukture: vodoopskrbne mreže, kanalizacijske mreže, elektroenergetske mreže i vrelovoda.

-Iscrtali smo 140 parkirališnih mjesta, 9 mjesta za invalide, napravili smo 5 taxi stajališta, a ostalo su uzdužna i poprečna parkirališna mjesta. Također, imamo 1900 kvadrata travnatih površina a na jesen će biti posađeno 16 stabala.

PODIJELI