PODIJELI

U dvorištu Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra održano je svečano misno slavlje u sklopu 17. Ljetnog volonterskog kampa u organizaciji bolnice i međunarodne udruge „Il giardino delle rose blu“ (Vrt plavih ruža).

U ime Zagrebačke županije misnom slavlju nazočio je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

-Djeca koja borave u ovoj bolnici od svog rođenja su suočena s teškim bolestima i tjelesnim oštećenjima te im je potrebna stalna skrb. Danas smo se okupili kako bismo na neki način zahvalili svim volonterima koji kroz godinu dolaze u bolnicu ovdje u Bistru kako bi dio svog slobodnog vremena posvetili radu i druženju s djecom – rekao je Frankić dodavši da bi bez pomoći volontera i zdravstvenih djelatnika sasvim jednostavne radnje poput šetnje, društvenih igara i pjevanja bile gotovo nemoguće.

Centralno misno slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski uz koncelebraciju brojnih svećenika iz Italije i Hrvatske.

U organizaciji talijanske udruge „ Il gardino delle rose blu“ ovogodišnji ljetni kamp pohodilo je više od stotinu talijanskih volontera tradicionalno predvođenih osnivačem udruge don Ermannom D’Onofriom, koji su svoje slobodno vrijeme provodili kroz igru, radionice i druženje sa štićenicima bolnice.

Volonterski ljetni kamp počeo je u subotu 29. srpnja i trajat će do ponedjeljka 7. kolovoza.

U proteklih 17 godina iskustvo volontiranja u bolnici u Gornjoj Bistri steklo je 9818 volontera.

PODIJELI