PODIJELI

U akciju gašenja velikog požara kod Kistanja, koji se proširio i na Nacionalni park Krka, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije uputila je u srijedu na izvanrednu dislokaciju 23 vatrogasaca i 6 vozila.

Vatrogasci iz vatrogasnih zajednica gradova Dugo Selo, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja i Vrbovec aktivno gase požare na terenu i po potrebi će biti premješteni na druge lokacije.

Osim pomoći u ljudstvu, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije poslala je i 6 vozila od čega su 2 prijeko potrebne autocisterne.

Županijske vatrogasce na izvanrednoj dislokaciji na području Kistanja danas su obišli Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije i njegov zamjenik Mario Matanić te Branko Herček, viši stručni suradnik za zaštitu i spašavanje Zagrebačke županije. O stanju na terenu upoznao ih je je Slavko Povrlišek, zapovjednik na terenu, koji je potvrdio da županijski vatrogasci planiraju na dislokaciji ostati do nedjelje.

Inače, požarište kod Kistanja danas je obišao i premijer Andrej Plenković zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem te glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.

PODIJELI