PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić krajem prošlog mjeseca donio je zaključak kojim se njegovom, kako se čini, najvažnijem postizbornom partneru, Neovisnima za Hrvatsku (NZH), stranci Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića dodjeljuje na korištenje prostor u strogom središtu Zagreba.

I to u Jurišićevoj 25, koji se sastoji od osam prostorija, čajne kuhinje, skladišta, hodnika i dva sanitarna čvora na prvom katu ulične zgrade ukupne površine 189 četvornih metara.

Ništa neuobičajeno, naknada za korištenje prostora za, kako se navodi, rad političke stranke redovito se svima i bez iznimke određuje za relativno mali iznos – konkretno to će NZH koštati točno 1.134,24 kuna mjesečno na što, naravno, treba dodati PDV.

Komunalna naknada i čistačica

Gradu Zagrebu obratila se politička stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku sa zahtjevom za dodjelu gradskog prostora na korištenje za potrebe rada političke stranke. Politička stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku upisana je u Registar političkih stranaka 26. 6. 2017. pod registarskim brojem 337.

S obzirom da je politička stranka Bruna Esih-Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku zastupljena u Gradskoj skupštini Grada Zagreba s pet zastupnika, ispunjeni su uvjeti propisani Zaključkom o dodjeli gradskih prostora na korištenje, za dodjelu i sklapanje ugovora o korištenju prostora, navodi se u obrazloženju.

No kako se navodi u Bandićevu zaključku, prostor na prvom katu zgrade u Jurišićevoj dodjeljuje se stranci Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića na korištenje pod uvjetom da korisnik postupa s pažnjom dobrog gospodara u korištenju prostora, kao i da podmiruje sve troškove u vezi s korištenjem prostora: komunalnu naknadu, pričuvu, troškove struje grijanja, vode, kao i svaki drugi trošak koji se odnosi na dotični prostor, što vjerujemo neće dovesti do problema i neplaćenih računa koji bi, ne daj Bože, mogli dovesti do neplaniranih poteškoća, ovrha i eventualnog gubitka prostora za rad što se već, onako usput, i dogodilo nekim političkim strankama u Zagrebu.

Osim toga, od NZH se očekuje da redovito plaća naknade za korištenje zajedničkih usluga u zgradi: vode, grijanja, struje, čistoće i slično, prema važećim propisima kojima se utvrđuje način plaćanja zajedničkih troškova, odnosno prema sporazumu korisnika posebnih dijelova u zgradi.

Drugim riječima, NZH Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića poziva se na poštovanje još jednog sporazuma, ovaj put ne s Bandićem i HDZ-om kao u formiranju gradske vlasti, već na sporazum s korisnicima gradskog prostora u Jurišićevoj.

Među njima je, kao što smo se uvjerili, i udruga Prijatelji životinja, ali i gradska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika. Reporteri Zagrebačkog lista probali su ući u zgradu gdje bi trebali stolovati novi Bandićevi partneri, no ploča s imenom njihove stranke nije još istaknuta, a ostali korisnici posebnih dijelova u zgradi nisu se odazivali na portafon.

Stoga, nismo još dobili potvrdu jesu li s njima kontaktirali novi partneri Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih i hoće li se oni, naposljetku, držati još jednog sporazuma – onog s prijateljima životinja i umirovljenicima.

 

 

PODIJELI