PODIJELI

Zagrebačko kulturno ljeto iliti ZgKUL u svojoj drugoj polovici iliti kolovoškoj fazi još uvijek ima nekoliko događanja, ali ni izbliza u obujmu kao krajem lipnja ili u srpnju.

No tko se nije ili se ni neće zaputiti na Jadran ili na neku izvanmorsku kontinentalnu turističku destinaciju još uvijek u Zagrebu može naći nekoliko kulturnih zanimacija.

Opatovina skroz do 2. rujna pozornica je predstave “Kći Lotrščaka” po legendarnom Zagorkinu romanu, u izvedbi Glumačke družine Histrioni i režiji Zlatka Viteza. Dobitna kombinacija mladih glumaca i glumica te veterana uz niz odličnih songova i atraktivnih mačevalačkih scena velik je mamac da se provede sjajna večer na jednom od najljepših zagrebačkih lokaliteta.

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac može se do 6. kolovoza pogledati završetak Tjedna novih dokumentarnih filmova, a od 8. kolovoza Dokukino šifra je za početak Tjedna dokumentarnih filmova na temu glazbe.

Na festivalu Orgulje zagrebačke katedrale 10. kolovoza gostuje sopranistica Nikolina Pinko Behrend, a na orguljama će je pratiti Milan Hibšer. Izvest će dijelove iz opera G. Puccinija, O. Messiaena, M. Regera, G. B. Pegolesija i G. Verdija.

U sklopu Zagreb Summer Toura do 26. kolovoza na Zrinjevcu i u Parku Maksimir do 1. listopada subotom se održavaju Promenadni koncerti. Ljeto na Štrosu – Strossmartre traje do 5. rujna.

Ovaj pomno odabrani program donosi za Zagrepčane i turiste glazbeni program, likovne instalacije, nagradne igre, slikare s platnima i čašicu vrlo dobra vina. Uz ostale, ljubitelji klasičnog i žestokog rock’n’rolla na svoje mogu doći u ponedjeljejak 7. kolovoza kada na Zrinjevcu nastupa Cadillac.

Na Gornjem gradu se 10. kolovoza održava Mali piknik na Vranicanijevoj poljani, gdje Mali plac s tavana stvara ljetnu priču.

PODIJELI