PODIJELI

Zračna luka Franjo Tuđman u srpnju ove godine zabilježila je do sada najveći promet robe i pošte od gotovo 1,15 milijuna kilograma, što je gotovo 50 posto više nego u lanjskom srpnju, a najviše robe prevezla je zrakoplovna kompanija Emirates, izvijestili su u četvrtak iz MZLZ-a.

Srpanj ove godine za Zračnu luku Franjo Tuđman bio je rekordan ne samo po broju putnika, nego i po najvećem prijevozu robe u povijesti zračne luke, a pošiljke koje su obrađene uglavnom su se sastojale od farmaceutskih proizvoda, informatičke opreme, lako pokvarljive robe te ostalih specijalnih pošiljaka tereta i poštanskih pošiljki, naglašavaju iz tvrtke-koncesionara zračne luke, a prenosi Radio Sljeme.

S rekordnim srpanjskim prometom robe i pošte, zagrebačka zračna luka prvih sedam mjeseci ove godine zaključila je s ukupno 5.064 tona tereta i 1.179 tona pošte.

Iz MZLZ-a ističu i da se cargo prijevoz odnosi na transport pošiljaka zrakoplovom koje su često velikih dimenzija i težine, vrlo su vrijedne ili su posebno osjetljive. Roba se prevozi u za to predviđenom posebnom dijelu zrakoplova koji se nalazi ispod prostora za putnike.

Kao i kod bilo kojih drugih međunarodnih pošiljaka, i ta roba prolazi carinu te je za nju potrebno imati sve odgovarajuće dokumente.

Broj prevezene robe iz godine u godinu raste, a ove se godine bilježi povećanje prometa robe i pošte od 5 posto s naznakama daljnjeg rasta. Zračna luka Franjo Tuđman obavlja prosječno godišnje više od 90 posto zračnog cargo prometa u Hrvatskoj, poručuju iz MZLZ-a.

PODIJELI