PODIJELI

Osijek ove sezone igra sjajno i djeluje postojanije od svih hrvatskih klubova u HNL-u i Europi, što je nevjerojatan podvig pored jakih i financijski moćnijih Hajduka, Dinama i Rijeke. Pred Osijekom je novi domaći izazov, teško gostovanje kod zagrebačkih lokosa.

Momčad s Kajzerice trenutačno je na tablici sedma, što i nije neki ulaz u sezonu kakav su očekivali okupljenici oko Marija Tokića.
Dva uvodna poraza, od čega jedan bolan domaći od Hajduka, zatresao je lokose, koji su se zatim prisilno probudili i u posljednje dvije utakmice ekspresno osvojili četiri boda pobjedom kod vrlo slabe Istre i remijem doma s Rudešom, što također nije bilo baš pohvalno za njih.

Prilika za prvu domaću pobjedu

No, vjetrovi u svlačionici Lokomotive pušu nabolje, a slijedi i nova domaća utakmica te nova prilika za prvu ovosezonsku domaću pobjedu, iako će protiv jakog i dobrog Osijeka to biti težak zadatak. U momčadi Osijeka trenutačno igra više igrača koji su nekad bili dio Lokomotive pa će biti zanimljivo pratiti i tko koga bolje poznaje i “osjeća“, pratit će se i individualni dvoboji dojučerašnjih suigrača, Lovre Majera i Petra Bočkaja, pa će stoga ovaj susret biti zanimljiv iz više razloga.
Igra se u subotu kako bi klub iz Grada na Dravi imao što više vremena za odmor i pripremu za nadolazeće nove europske izazove u obliku dvaju okršaja s bečkom Austrijom jer bi pobjeda u tom dvoboju vodila Osječane u Europsku ligu, što bi bio neviđen i frapantan uspjeh i Osijeka, ali i hrvatskog nogometa u cjelini.

Osječani žele bodove za “mir u kući”

No, Zekić je iskusan i pametan, zna da za prolaske kroz trijumfalna vrata mora ići stepenicu po stepenicu. Upravo zato, koncentracija Osječana trenutačno je na gostovanju u Zagrebu, pobjeda je i želja i imperativ za “mir u kući“ i prolongiranje euforije na istoku zemlje, dok je na lokosima zadatak da se domaća tvrđava, kao dvaput dosad, ne smije i treći put izgubiti, unatoč činjenici da u goste dolazi kvalitetniji i nominalno bolji suparnik.