PODIJELI

U Drenju Brdovečkom pored Zaprešića živi baka Anđela Šoštarić, koja je proslavila svoj 104. rođendan.

Malo je onih koji dožive njezine godine pa smo posjetili baku sa željom da saznamo u čemu je tajna njezine dugovječnosti.
4 unuka i 7 praunuka.

Rođena je 2. kolovoza 1913. godine u obiteljskoj kući u Drenju, u kojemu je provela cijeli život. U mladim danima baka Anđela počela je raditi kao služavka u imućnijim obiteljima, a uz to je bila vrlo posvećena radu u poljoprivredi i domaćinstvu, što ju je, kaže, ispunjavalo.

Za najljepše godine svog života istaknula je vrijeme udaje za supruga Miška i zasnivanje obitelji u kojoj su dobili dva sina. Oni je opisuju kao glavu obitelji, odlučnu i upornu ženu. Suprug joj je preminuo prije 40-ak godina, no danas ima još četiri unuka i sedam praunuka. Raduje se svakom njihovu posjetu.

Anđela i Anđela

Baka Anđela živi s jednim od sinova i sa snahom koja se također zove Anđela. Obje ističu da se dobro slažu i pomažu jedna drugoj.
Tajna njezine dugovječnosti je, kaže, u mnogo rada i kretanja. Hodanje je istaknula kao recept za dug i zdrav život. Domaća hrana nalazi se svakodnevno na njezinu stolu, a nikad nije pila kavu i alkohol. Nije mislila da će doživjeti ovako duboku starost za koju priznaje da joj teško pada. Ipak, snaga duha još je uvijek prisutna i vidljiva kod ove starice.

Ljudima poručuje da se poštuju, puno smiju i budu druželjubivi.

PODIJELI