PODIJELI

Dok su naši saborski zastupnici na odmoru, u Saboru se i te kako radi. Naime, uređuje se dio unutrašnjosti zgrade Hrvatskog sabora koji je dosad bio u dotrajalom stanju. Radovi su počeli početkom ljetne stanke, 15. srpnja.

– U tijeku su sanacijski radovi unutar zgrade Hrvatskoga sabora koji se obavljaju temeljem procjene dotrajalosti pojedinih prostorija zgrade. Sanacijskim radovima obuhvaćeni su uglavnom uredski prostori kojima se uz zastupnike koriste i službenici Hrvatskoga sabora, a uključuju elektroinstalaterske, stolarske, parketarske, soboslikarske i ličilačke radove – ističu u Hrvatskom saboru.

Prema onome što smo zatekli unutar zgrade, a i prema fotografijama, glavnina posla je već obavljena. Preostalo je jedino u pojedinim sobama postaviti parket te dovršiti instalacije, a u predvorju se obavlja završno ukrašavanje.

To je i malo osjetljiviji dio radova, s obzirom na to da je sama zgrada Sabora zaštićeni spomenik kulture pa se ništa ne smije prepustiti slučaju. Uređenje i obnova interijera, stoga, košta oko 900 tisuća kuna.

– Ovdje nije riječ o zasebnoj investiciji jer je novac predviđen u sklopu proračuna Sabora za redovno godišnje održavanje – napominju u Saboru.

Završetak radova trebao bi se poklopiti s povratkom zastupnika u saborske klupe, što će se dogoditi sredinom rujna.

PODIJELI