PODIJELI

Iako za lijepog vremena mnogi gradske gužve izbjegnu vozeći bicikle, većina će svoje ljubimce na dva kotača zamijeniti autom ili ‘cipelcugom’ već prvom jesenskom kišom.

Naravno, postoje i oni koji će biciklirati do posla, fakulteta ili škole sve do prvog snijega, a tada će svoj bicikl spremiti. Ali gdje? Iako se sada vjerojatno svim vozačima svih prometala s kojih se u potocima cijedi znoj, čini da će ovi sunčani dani trajati vječno, jesenske kiše, a poslije snijegovi i bljuzge i nisu toliko kalendarski previše daleko.

Spremišta za bicikle postoje doduše u nekim zgradama, neki svoje bicikle lancima vežu za stubišta, ali sve češće smo svjedoci da ni najbolji lanac ne izdrži upornost lopova, a posebice “vrhunskih profesionalaca” u tom nečasnom “poslu”, koji će raznim alatima uspjeti potrgati lanac, a vaš bicikl – preprodati.

No, što ako postoji mjesto gdje možete tijekom zimskih mjeseci spremiti bicikl koji će vam ujedno biti čišćen i servisiran, tako da ga na prvi znak proljeća već možete voziti bez sati i sati napuhavanja guma i provjeravanja funkcionalnosti kočnica?
BiciklBiz, dućan bicikala i biciklističke opreme, najesen otvara i svoje zimsko spremište bicikala.

– Kako i sam živim u garsonijeri, imam problem gdje držati bicikl po zimi kad se vani ne može voziti – inspiraciju za ovaj projekt otkrio je idejni začetnik Robert Rajtić.

Usluga čuvanja bicikala počet će 1. studenoga, a pripreme su još u tijeku.

– Trenutačno uređujemo prostor u kojem postavljamo nosače za bicikle i uređujemo zidove. U njemu će biti mjesta za 60-ak bicikala, a kada i ako posao krene, ponudu ćemo proširiti i na skije, daske za jedrenje, manje čamce i slično – objasnio je Rajtić.

Ovo je zasad prvi i jedini takav servis u Zagrebu, a za otvaranje su pripremili već i promidžbenu ponudu o kojoj više možete saznati na Facebookovoj stranici BiciklBiza.

PODIJELI