PODIJELI

Nova sezona 3. HNL – Zapad također je, kao i sve druge niže lige hrvatskog nogometa, iza ugla sa svojim startom koji se željno očekuje. Tako i klubovi 3. HNL Zapad završavaju s pripremama i prijateljskim pripremnim utakmicama te rade završne treninge pred početak samog natjecanja (26. kolovoza).

U tom ritmu trenutačno je i zagrebački NK HAŠK.
Klub sa zagrebačke Peščenice lani je nakon 30 kola 3. HNL Zapad završio kao osmi, točno na sredini tablice lige 16, u sezoni koja je za HAŠK bila puna uspona i padova, a u jednom trenutku HAŠK se i opasno približio zoni ispadanja. U klubu za ljetne pauze nije bilo većih potresa i nije bilo egzodusa igrača. Već godinama stabilan i s vrhunskim uvjetima, HAŠK i ove sezone ulazi ambiciozno, ali i mirno te bez velikih najava u samo prvenstvo.
Tako govori i to potvrđuje i njegov prošlosezonski te ovosezonski trener, Ratko Ninković, s kojim smo porazgovarali nakon što se s momčadi vratio u Zagreb s osmodnevnih priprema na Kupresu u Bosni i Hercegovini.
– Na Kupresu smo bili na finalu ovoljetnih priprema, tamo smo bili smješteni u Planinskom domu koji ima i nogometni teren te mogu reći da su tamo uvjeti zaista odlični za nogomet. Odradili smo sedam treninga i dvije utakmice, nekoliko sastanaka, i sve to s vrlo velikim uspjesima tako da – ono što smo planirali, to smo i ostvarili. Igrači su se i odmorili i napravili dobar posao, neki od njih rekli su mi da su im ovo čak bile i najbolje pripreme u životu… – rekao je Ninković te konkretizirao:
– Pobijedili smo u dvije utakmice dva bosanska trećeligaša, to je otprlike neki naš rang, dakle, slavili smo protiv Posušja s čak 6:1 te protiv Novog Travnika 3:2. Osim toga, pripreme na Kupresu bile su zamišljene kao teambuilding, da se igrači malo bolje povežu i upoznaju te smatram kako smo u svemu tome minimalno 60-70 posto uspjeli.


Ninković se osvrnuo i na tekuće obveze, predstojeći početak sezone te ciljeve i stanje momčadi pred početak natjecateljskog dijela sezone. Rekao je kako će nositelji ekipe biti isti kao i lani, ostao je kostur ekipe, kao što su Miloš, Zelenika, Brlečić, Barišić…
– Nemamo ni minimalni ni maksimalni cilj, nego samo optimalni. A to je da budemo u prvih šest. Smatram da možemo do zime biti na tablici među prvih šest klubova, a onda ćemo vidjeti… Ne želimo raditi neke velike najave ni ambicije jer, ako pitate 70 posto klubova Treće lige, svi žele, znaju i mogu biti prvi i idu na prvo mjesto te na ulazak u Drugu ligu. Nama to nije imperativ, mi smo stabilan klub i momčad koja definitivno to može ako se otvori prilika, no do toga je još dug put. Stoga, naglašavam da je nama cilj ove sezone biti među prvih šest klubova u ligi, pogotovo do zimske stanke – zaključio je Ninković.
Klub sa zagrebačke Pešče poznat je i po tome što ima svoje navijače i publiku koja ga prati, pogotovo na domaćim utakmicama, a iz kluba, kao i uvijek, poručuju da će se “boriti žustro, kao i svaki put dosad.“
I dok je Ninković skroman, više trećeligaških trenera izjavilo da bi HAŠK, uz Dubravu, ove godine mogao biti iznenađenje prvenstva, takozvani “dark horse”. Bilo kako bilo, trener Ninčević zvuči vrlo zadovoljno, čak malo i tajnovito, a ostaje za vidjeti što će klub predsjednika Vinka Barišića prirediti svim pratiteljima trećeligaških zbivanja u nas – jednom kad ona zaista i krenu.