PODIJELI

Aparat za kontinuirano mjerenje razine šećera u krvi olakšao bi život mnogim dijabetičarima. Kako bi bio što dostupniji Inicijativa “Za život s manje boli” peticijom prikuplja potpise da Upravno vijeće HZZO-a prihvati ovu tehnologiju i omogući pacijentima pristup do nje preko zdravstvenog osiguranja.

Aparat za kontinuirano mjerenje šećera koji plaća 120 eura mjesečno, Ines Jakopanec iz organizacije inicijative je poboljšao kvalitetu života i kontrolu bolesti. Od onih regularnih trakica za mjerenje šećera, u ovom slučaju vidimo koliki nam je šećer 24 sata kroz dan.

U zemljama Europske unije taj je aparat dostupan preko osiguravatelja, no u Hrvatskoj to još nije tako. Zato Inicijativa “Za život s manje boli” peticijom prikuplja potpise da Upravno vijeće HZZO-a prihvati ovu novu tehnologiju.

Do sada su u inicijativu podržali Predsjednica Republike, Ministarstvo zdravstva i Ministar financija, te zagrebački gradonačelnik. Osim toga uvjerili su i farmaceutske tvrtke da sa svojom najboljom tehnologijom dođu u Hrvatsku i apliciraju na HZZO. O tome što još preostaje Jakopanec objašnjava:

“Zadnji cilj na kojem trenutno radimo je da senzibilizirana struka, javnost, politika i svi pacijenti sa šećerom uvjere HZZO da uvrsti ova medicinska pomagala na listu. Do sada je peticiju na našem portalu peticija.na inzulinu.com potpisao vrlo lijepi broj ljudi, ali uvijek bismo htjeli da ih bude više!2

I zato – ako podržavate ovu akciju potpišite peticiju!

PODIJELI