PODIJELI

Pao je mit Rujevice. Nakon 43 utakmice odigrane u ovoj riječkoj nogometnoj tvrđavi Dinamo je u prošlom kolu HNL-a s dva gola Juniora Fernandesa nanio prvi poraz ekipi Matjaža Keka na brdu iznad Rijeke.

I iako je pred ‘modre’ stao miješani riječki sastav i ovakav se razvoj događaja mogao i predvidjeti, sigurno je da dva poraza u nizu, prvi protiv Osijeka i drugi protiv ‘modrih’, nisu bila u planovima slovenskog stratega na početku ove sezone.

Rijeka se bori na dva fronta

No ne smije se zaboraviti da Rijeka ove godine gura na dva kolosijeka, da je čeka Olympiacos u uzvratu posljednjeg pretkola Lige prvaka i da je već sad osigurana europska jesen. A to je moralo uzeti svoj danak na riječkom stroju. Tako da ova dva poraza i nisu toliko neočekivana. Plus, ni Osijek, koji je ove godine goropadan, ni Dinamo, koji je posebno motiviran nakon prošle sezone bez trofeja, nisu momčadi od kojih je sramota izgubiti.

Ono što je razlog za zabrinutost jest riječka neefikasnost u posljednje tri utakmice, budući da ni Salzburgu na Rujevici nisu zabili. To je već test za glavnog riječkog stratega i protiv Lokomotive, koja ne igra loše, ali rezultat to ne otkriva, te će se sigurno tražiti pobjeda.

Neopterećena Lokomotiva

A ‘filijala’ voli takve utakmice. Utakmice u kojima pritisak nije na lokosima, utakmice u kojima dečki s Kajzerice mogu pokazati da znaju i umiju igrati nogomet. Kad se tome doda gostovanje Rijeke u Pireju i dolazak Olympiacosa na Rujevicu tri dana nakon što lokosi gostuju u Rijeci, onda se društvu s Kajzerice šanse samo povećavaju.

Trener Mario Tokić zna igrati protiv Riječana, to je već i dokazao pred kraj prošle sezone, a vidjet ćemo kako će ovaj put postaviti igru. Lokosi su i protiv Slavonaca trebali uzeti najmanje bod, ali je nesmotrenost i dekoncentracija uzela u završnici i to. Lovro Majer igra dobro, Ivanušec se diže, Matko Babić pokazuje da će jednog dana biti kvalitetan napadač, a Datković da je pojačanje. Neopterećena Lokomotiva protiv umorne Rijeke u subotu od 21 sat na ‘paloj’ Rujevici. Odličan način da se provede subotnja večer.