PODIJELI

Bivši Dom Sindikata na Sljemenu je, nakon 20-ak godina nebrige, potpuno oronuo, a sada je ostao i bez jedine koliko-toliko vrijedne stvari – bakrenog krova.

Građani su s razlogom skeptični kada je posrijedi revnost nadležnih institucija. – Mene brine da nitko nije vidio kad su krali krov. Čemu služi javna ustanova PP Medvednica? – pita se Silwester Turban u Facebook grupi ‘I to je Zagreb‘.

– Ovdje je još 2012. radio Dom vikendom. Pokušalo (ga) se reanimirati. Ja sam bio u tom projektu. I bio je dom uređen, međutim kako sindikati u ovoj zemlji služe za samopromociju pojedinih njihovih vođa, tako je i ovaj spomenik arhitekture uništen – kazao je isti korisnik.

Kako je krađa takve količine bakra ostala nezapaženom teško je razumljivo. Ono što još više ljuti građane je to što se strogoća trenira na bezazlenim prekršiteljima. – Gljivara, s tri gljive (koje više ni ne rastu, radi rušenja) se vidi odmah! – komentirala je Vesna Minovec.

– Kakav Dom – takav sindikat! – primijetio je Robert Rob.

Dom sindikata, na Sljemenu!! Propada 20 i kusur godina, a sad skroz devastiran i pokraden bakreni krov!! I..? Nikog nije briga.. 😕🙁

Posted by Vesna Minovec on Donnerstag, 17. August 2017

Star gotovo 80 godina

Nekad zvani Dom Sindikata sagrađen je 1939. godine kao poštanski planinarski dom. Danas se zove ‘Pansion Medvednica’ i u vlasništvu je Trgovačkog društva Sljeme-Medvednica d.o.o. Dugo godina u njemu je bio odjel Očne klinike Medicinskog fakulteta. Koristio se kao dom za izviđače i učenike za “školu u prirodi”.

(Foto: Medvednica.info)

PODIJELI