PODIJELI

Konferencija pod nazivom ”Ljetni radovi u Zagrebu – mora li doista tako?” u organizaciji HSLS-a sazvana je na križanju Ilice i Primorske ulice u kojoj radovi traju već nekoliko mjeseci.

Ljetne radove na sanaciji gradskih prometnica u Zagrebu komentirao je gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić.

-Sezona ljetnih radova u gradu približava se kraju. Dok na nekim prometnicama radovi još uvijek traju, druge su otvorene za promet, a gradonačelnik poručuje kako bi svi radovi u užem i širem centru grada trebali biti dovršeni do početka školske godine. Njihovo trajanje, planiranje i kvalitetu izvedbe – komentirao je gradski zastupnik HSLS-a Darko Klasić.

Darko Klasić upozorio je kako se radovi na sanaciji gradskih prometnica često izvode improvizacijom te kako su pri njihovom izvođenju ignorirani komunalni planovi gradskih četvrti kao i odluke gradske skupštine, javlja Radio Sljeme.

Vrijeme je došlo da se zapravo zapitamo da li se radovi u Gradu Zagrebu izvode kao samopromocija ili su potreba stvarnih projekata i potrebnih projekata gradskih četvrti. Radovi se preko ljeta moraju raditi u Gradu Zagrebu, infrastruktura nam je u lošem stanju, ali mislim da se ti radovi moraju planirati, kazao je Klasić.

Konferencija je sazvana na križanju Ilice i Primorske ulice gdje radovi traju već nekoliko mjeseci. Osvrnuvši se na njih, Klasić je kazao se u njih krenulo bez planova te kako bi rezultat toga mogla biti upitna kvaliteta kao i polovična izvedba radova.

Klasić je pozvao gradonačelnika i gradska upravna tijela da pri izvođenja malih komunalnih akcija u preostalom dijelu godine budu vođeni odlukama gradskih četvrti i gradskih proračuna.

PODIJELI