PODIJELI

Roberto Bartol, član Biljarskog kluba Metropolis osvojio je treće mjesto na Europskom prvenstvu za natjecatelje do 23 godine u prestižnoj disciplini osmica. Prvenstvo je održano u Leendeu (Nizozemska).

Bartol (21) je u četvrtfinalu pobijedio Nizozemca Tima de Ruvtera 8:1 i time osigurao medalju, a u borbi za finale poražen je s 8:4 od kasnijeg europskog prvaka, Nijemca Joshue Fillera.

– Moj je otac odličan biljarist i on me uveo u taj svijet. Išlo mi je jako dobro, uvidio sam da sam talentiran pa sam se odlučio ozbiljno baviti time. Moji planovi su da budem što bolji i da budem jednog dana europski i svjetski prvak – rekao je Bartol koji je uz biljar od 12. godine.

Bartol iza sebe već ima osvojeno treće mjesto na Zagreb Openu, deveto mjesto na Europskom seniorskom prvenstvu, četverostruki je prvak Hrvatske, trostruki je prvak Hrvatske u klupskom prvenstvu…

Klub Metropolis u Novome Zagrebu osnovan je 2013. godine, a iako je relativno mlad, niže odlične rezultate. Jedan od ciljeva im je upravo skidanje stigmatizacije s biljara kao ‘razbibrige’ te etabliranje toga sporta u Republici Hrvatskoj. U svijetu je on jako cijenjen, najviše u Americi i Aziji, posebice na Filipinima, a među najpopularnijima je i na specijaliziranim sportskim programima. U Klubu Metropolis će se ove godine održati Prvenstvo Hrvatske.

PODIJELI