PODIJELI

Nakon više od mjesec dana napornih priprema, koje su započele krajem srpnja na slovenskoj Rogli i završile u nedjelju u francuskom Strasbourgu, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb spremni dočekuju novu sezonu u koju ulaze dvobojem prvog kola SEHA Gazprom lige koje je na rasporedu u četvrtak 31. kolovoza.

Lavovi će tradicionalno otvoriti regionalno natjecanje u susretu s najvećim hrvatskim rivalima, rukometašima našičkog Nexea. Dvoboj PPD Zagreb – Nexe na rasporedu je u 20.30 sati uz izravan prijenos na Arena Sportu.
Dva dana ususret utakmici s ekipom Hrvoja Horvata na prigodnoj konferenciji za medije otvaranje sezone najavili su trener PPD Zagreba Kasim Kamenica i dokapetan Josip Valčić.
– Mislim da se u odnosu snage između Zagreba i Nexea nije ništa bitno promijenilo u odnosu na prošlu i prijašnje godine. Mi smo svakako favorit kako u toj utakmici, tako i za bolji plasman u SEHA Gazprom ligi i naravno za domaće trofeje.  Osim što ciljamo te bodove, želja je da se kroz prva tri kola SEHA Gazprom lige podignemo i u formi i da s jednim visokim, dakle željenim nivoom igre dočekamo prvo kolo EHF Lige prvaka – rekao je Kamenica.
– Pripreme jesu bile naporne, ali ja znam da ćemo mi protiv Nexea biti pravi i da ćemo se pokazati u najboljem svijetlu. Bitno je da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, da zajedno rastemo i da igramo najbolje što znamo. Vjerujem da nas čeka uspješna sezona i svi se veselimo njenom početku – dodao je dokapetan  Valčić.