PODIJELI

Fantastičnim rekordom mitinga u bacanju diska – 70.83 metara – Sandra Perković obilježila je 67. Hanžekovićev memorijal. Naša najbolja sportašica taj je rezultat bacila u petoj seriji, a i u šestoj je njezin disk letio preko 70 metara – 70.44.

– Ovo je bilo najljepše izdanje ženskog diska na Hanžeku. Publika me nosila iz serije u seriju i mislim da sam ga dostojno obilježila. Krug za bacanje je novi trebalo mi je vremena da se priviknem. Nakon što sam u prvoj seriji pogodila mrežu, u drugoj i trećoj sam išla na sigurno, a od četvrte sam počela bacati – komentirala je Perković.

Do kraja sezone Perković još očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu u petak gdje će pokušati šestu godinu zaredom osvojiti pobjednički dijamant.

Osim Perković, nove rekorde mitinga postavili su Kenijka Norah Jeruto na 3000 metara zapreke sa sjajnih 9:04.56 i Amerikanac Gil Roberts na 400 metara (44.94).

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak je prvi put u karijeri nastupila na Hanžekovićevom memorijalu. Mučila se dosta s putanjom koplja i tek je u posljednjoj seriji pogodila hitac od 61,86 koji joj je donio drugo mjesto iza Elisabeth Gleadle (63,40).

– Zadovoljna sam s obzirom na to da mi je ovo bio prvi Hanžek. Publika je bila fenomenalna, sada zna da sljedeće godine mogu u pomoć s tribina i do boljeg rezultata – rekla je Kolak.

 

Sergej Šubenkov došao je do treće pobjede u Zagrebu, pobijedivši u Memorijalnoj utrci na 110 metara prepone s 13.12 sekundi, drugo mjesto zauzeo je Amerikanac Devon Allen sa 13.19, a treće brončani sa SP u Londonu Mađar Balasz Baji sa 13.46.