PODIJELI

Sandra Perković, najbolja hrvatska atletičarka, osvojila je šestu godinu zaredom naslov pobjednice Dijamantne lige u bacanju diska. U finalu u Bruxellesu pobijedila hicem od 68.82 metara.

Za aktualnu olimpijsku pobjednicu te svjetsku i europsku prvakinju niti promjena pravila u Dijamantnoj ligi ove sezone nije bila prepreka. Naime, do ove godine su se zbrajali bodovi sa svim mitinga »Dijamantne lige« te je jedini uvjet za ukupnu pobjedu bio taj da se vodeći atletičar pojavi na posljednjem natjecanju. No, od ove godine je ukupni pobjednik svake discipline onaj atletičar koji pobijedi na završnom natjecanju, dok sva prethodna služe tek kao kvalifikacije.

Perković je na četiri prethodna natjecanja dominirala s tri pobjede i jednim drugim mjestom, a i u Bruxellesu je dokazala kako niti ove sezone nije imala pravu konkurenciju.

Perković se i svađala sa sucima u prve dvije serijeNakon »zagrijavanja«. Prvi disk doletio je na 60,43 metra, a u drugoj seriji je prestupila i tada je bila na šestom mjestu. Perković je u trećoj seriji bacila do 68,82m što je bilo neuhvatljivo za ostale natjecateljice.

Drugo mjesto zauzela je svjetska doprvakinja iz Londona Australka Dani Stevens sa 65,85m, a treće Kubanka Denia Caballero sa 64,61m.