PODIJELI

Na Šalati je održan veliki spektakl u petak navečer. Na spektakularnoj završnici Trofeja Dinamo saznali smo tko je najbolja ekipa u gradu, a nakon toga je posljednju malonogometnu utakmicu odigrao Antonio Franja.

Najprije smo gledali završnicu Trofeja Dinamo. U reprizi finala ovogodišnje Kutije Šibica, u utakmici za treće mjesto suočili su se Pizzeria Stari Zagreb i Cvjetno Poliklinika Milojević. Za razliku od “Kutije”, oslabljena Pizzeria Zagreb nije mogla parirati svojem suparniku koji je slavio rezultatom 1:2.  U velikom finalu, gledali smo okršaj Caffe bara Dobermann i MNK Kustošije. Na kraju je Caffe bar Dobermann slavio s uvjerljivih 3:0.

Najbolji strijelac cjelokupnog turnira koji je time zaslužio nagradu “Dražen Jerković) je Sadat Ziberi iz ekipe Jelena Trade s 15 golova. Najboljim golmanom proglašen je Kristijan Cingulin iz MNK Kustošije koji je osvajač premijerne nagrade “Ivan Turina”. Najboljim igračem proglašen je Luka Perić iz pobjedničke ekipe, a nagrada je ime dobila po legendarnom Josipu Kuži.
Prije Franjine oproštajne utakmice odigran je dvoboj budućih nada zagrebačkog i hrvatskog Futsala pod nazivom “Next Generation”.
Za kraj večeri ostavljena je i najveća poslastica. Legendarni Antonio Franja odigrao je sa svojim prijateljima utakmicu protiv Futsal Dinama za oproštaj od velike malonogometne, ali i velikonogometne karijere. Za “Franjine prijatelje” su osim slavnog “cenera” Futsal Dinama nastupali i Dario Šimić, Tomislav Šokota, Igor Bišćan, Silvio Marić, Goran Vlaović, Igor Cvitanović, Ivica Olić, Josip Bulat, Sergej Jakirović, Hrvoje Štrok, Jerko Leko, Tomislav Dujmović, Igor Cvitanović, Eddy Bosnar, Hrvoje Čale, Josip Palić, Ivan Tomečak, Igor Baričević, Branko Hucika, te Johnny Šulentić. Rezultat je na kraju bio potpuno nebitan, ali su “Franjini prijatelji” pobijedili sa 6:4.


Iznenađenje večeri je bilo pojavljivanje Kujtima Shalle, koji se sa suzama u očima približio tribini i zahvalio Bad Blue Boysima koji su ga pozdravili gromoglasnom pjesmom te proučio:

– Ovo nisam nikada doživio. Nije me bilo jako dugo, stvarno nisam mogao ni sanjati ovakav prijem. Hvala BBB-ima i Futsal Dinamu, srce mi je puno večeras.

Junak večeri, Antonio Franja, oprostio se riječima:

– Ne znam što bih vam rekao. Shrvan sam. Ne mogu vam opisati emocije koje su momentalno u meni. Hvala navijačima na svemu. Čak i kad sam bio mali, kad smo svi u nekom svojem filmu, nisam ovakvo nešto ni sanjao. Shrvan sam, ali ponosan, hvala na svemu – rekla je legenda velikog i malog nogometa na rubu suza.