PODIJELI

U nastavku kvalifikacijske utakmice za nogometno SP 2018. između Hrvatske i Kosova, koja je u subotu na stadionu Maksimir prekinuta u 21. minuti zbog katastrofalnog stanja travnjaka natopljenog kišom, hrvatska reprezentacija slavila jedan kasnije s 1:0 (0:0) pogotkom Domagoja Vide u 74. minuti.

Iako se očekivalo da će utakmica biti odigrana u nekom drugom terminu, na kraju se ipak igralo u nedjelju, a odluka možda neće biti dobra za hrvatske reprezentativce koji u utorak, 5. rujna, gostuju u Turskoj.

Odluka o odigravanju nastavka utakmice donijeta je u nedjelju ujutro, nakon sastanka predstavnika oba saveza s delegatom Međunarodne nogometne federacije (FIFA) i glavnim sucem te pregleda terena, kojim je ustanovljeno da je travnjak u stanju da se na njemu može igrati.

U 74. minuti pogodak odluke. Modrić je iz slobodnog udarca odlično ubacio u kazneni prostor, a Domagoj Vida sa šest metara glavom trese mrežu.

U našoj kvalifikacijskoj skupini nogometaši Finske su u subotu u Tampereu protiv Islanda slavili s 1:0. Ukrajina je na domaćem terenu svladala Tursku s 2:0.

Nakon sedam utakmica, tri kola prije završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, Hrvatska je sa 16 bodova vodeća u skupini I, s dva boda više od drugoplasirane Ukrajine. Treći je Island sa 13 bodova, četvrta Turska sa 11, peta Finska sa 4, a posljednje Kosovo s jednim bodom.
Za dva dana, u utorak, 5. rujna, Hrvatska će gostovati u Esikšehiru, gdje će protiv Turske odigrati utakmicu 8. kola. U posljednjem kvalifikacijskom terminu za natjecanje u grupnoj fazi, hrvatska će reprezentacija 6. listopada ugostiti Finsku u osječkom Gradskom vrtu, a 9. listopada gostovati u Ukrajini.

PODIJELI